DONS zoekt DONS-docent

DONS zoekt KUNSTVAKDOCENT
Twee tot vier middagen per week (9-20 uur)
Meerdere locaties in Amsterdam en een in Bussum

Zoek jij een plek waar je al je creatieve energie kwijt kan? Laat jij je graag onderdompelen in het enthousiasme van kinderen en breng jij met liefde je passie voor kunst aan anderen over? Kom dan bij DONS. Sluit je aan bij een divers team vol talent, met tal van mogelijkheden.

DONS is niet zomaar een opvang, bij ons ga je op reis in de inspiratie van het onbekende. Zodra de laatste schoolbel is gegaan toveren wij de school om tot een bijzondere plek waar kinderen zich kunnen verliezen in hun fantasie, energie en expressie. Onder begeleiding van een bevlogen team kunnen ze vrij ravotten en spelen maar ook meedoen in allerlei leuke en leerzame activiteiten rondom theater, muziek, beeldende vorming, dans en sport. Wij geloven al meer dan tien jaar in de verbindende kracht van expressie en laten kinderen met een open blik naar zichzelf en de wereld kijken.

Omdat DONS altijd groeit zijn we op zoek naar enthousiaste creatievelingen met een warm hart en een sterke drive. Voel jij de wens om je creatief verder te ontwikkelen als docent? Heb jij zin in een energieke samenwerking binnen een hecht team? Laten we elkaar dan ontmoeten. DONS biedt je een vast inkomen, is een bron van plezier, inspiratie en creativiteit en kan een ankerpunt zijn voor jouw overige artistieke of creatieve uitspattingen. Bij (D)ONS kun je je samen met een multidisciplinair team laten onderdompelen in allerlei kunstvormen, opvattingen en culturen.

DONS-docenten over DONS:
‘Het belangrijkste als docent bij DONS vind ik dat je als kind (en eigenlijk altijd) lekker jezelf kan zijn. Of dat nu is door te dansen, dingen te maken of verhalen te delen met elkaar. We gaan sowieso op avontuur!’ – Elodie (dansdocent) 

‘Het fijnste bij DONS is een fijne basis en anker voor 3 keer in de week, waarin plezier en spel met de kids voorop staat. Want niks is er leuker dan samen plezier maken, elkaar helpen groeien en al je fantasieën uit te leven.’ – Laura (theaterdocent)

‘Het mooie van het werken bij DONS is dat ik alle vaardigheden kan combineren, van knutselen tot balanceren. Daarbij leer ik veel van mijn collega’s en de dynamiek van de kinderen.’ – Jeroen (docent beeldend)

Wat we vragen:

 • Afgeronde hbo opleiding in theater, muziek, dans, beeldende vorming, PABO, LO, CMV, vaktherapie, pedagogiek of Sport & Bewegen (mbo).
 • Affiniteit met het geven van creatieve lessen aan kinderen in de basisschoolleeftijd.
 • Een flinke dosis enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je krijgt energie van kinderen.
 • Kan werken in teamverband met verschillende disciplines.
 • Kan goed improviseren en bent creatief inspirerend.

Wat we bieden:

 • Een hecht, getalenteerd en inspirerend team dat samenwerkt in verschillende disciplines.
 • Begeleiding, vertrouwen en vrijheid om je verder te ontwikkelen als docent, artiest en kunstenaar.
 • Een transparante en heldere bedrijfscultuur waarin er volop ruimte is om jouw ideeën te ontplooien.
 • Mogelijkheid om lange dagen te werken in de zomer- en andere schoolvakanties.
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan studie ochtenden en leuke/leerzame DONS activiteiten zoals het maken van theaterstukken en meespelen in de DONS band.
 • Een werkomgeving waar samen plezier hebben belangrijk is en waar veel borrels, feesten en uitjes worden georganiseerd.
 • Een salaris in schaal 8 van de CAO kinderopvang of de mogelijkheid om als ZZP’er aan de slag te gaan.
 • 9 tot 20 uur in de week (in overleg) en de mogelijkheid om uren uit te breiden met lessen onder schooltijd (niet op alle locaties mogelijk).

Ben jij enthousiast en wil je solliciteren? Stuur dan een mailtje naar Davey en Lara (Team Werving & Selectie) met je CV en motivatie. Ook voor vragen of meer informatie ben je altijd welkom in onze mailbox. Tot daar! Vind ons via daveyenlara@donsopvang.nl.