DONS zoekt meewerkend locatiemanager met creatieve achtergrond

DONS zoekt een inspirerende en creatieve leidinggevende die medewerkers stimuleert en coacht. Voel jij je aangesproken en werk je graag in een energieke omgeving met kinderen in een multidisciplinair team met een achtergrond in allerlei kunstvormen? DONS zoekt een:

Meewerkend locatiemanager met creatieve achtergrond
(28 – 30 uur per week) – Bussum

De organisatie & locatie
DONS is niet zomaar een kinderopvang. Zodra de laatste schoolbel is gegaan, toveren de medewerkers van DONS de school om tot een bijzondere plek waar kinderen van 4 tot 12 jaar zich kunnen verliezen in hun fantasie, energie en expressie. Onder begeleiding van een bevlogen team van kunstvakdocenten kunnen kinderen bij DONS vrij ravotten en spelen maar ook meedoen aan allerlei leuke en leerzame activiteiten rondom theater, muziek, beeldende vorming, dans en sport.

De Bussumse Montessorischool (BMS) is de vijfde locatie van DONS en geopend in schooljaar 2015/2016. Kinderen van de school nemen deel aan de buitenschoolse en tussenschoolse activiteiten van DONS. Op de meeste dagen zijn er vijf groepen actief en in totaal heeft DONS 5 een team van ongeveer elf medewerkers. Dit team begeleidt de activiteiten binnen een themablok van steeds negen weken. Binnen een thema dat de medewerkers met elkaar bedenken, werken kinderen in negen weken toe naar een eindpresentatie voor alle DONS- kinderen en hun ouders.

Hoe ziet een dag bij DONS eruit?
Rond 13.45 uur ben je op locatie en bereid je de middag voor. Om 14.15 uur is er een briefing met je team die jij voorzit, daarin bespreek je de inhoud en doelen van de dag. Je wijst de groepen naar de juiste lokalen en bespreekt bijzonderheden en mededelingen vanuit de school of vanuit het DONS kantoor. Hierna gaat iedereen zich klaar maken voor de start van het programma, de school gaat namelijk uit om 14.45 uur. Je helpt daar waar nodig of staat die dag zelf op een groep. Sta je die dag niet op de groep dan heb je tijd om jouw administratie af te handelen, gesprekken te voeren met de school(directie), ouders, DONS-docenten of het DONS Kantoor, bestellingen te doen, plannen te maken en creatief bezig te zijn. Aan het einde van de dag zijn er kleine presentaties waarmee we de DONS dag afsluiten, jij leidt deze in goede banen. Hierna zorg je er samen met het team voor dat de school weer puntgaaf afgeleverd wordt voor de lessen van de volgende ochtend.

Elke maandag ochtend starten we samen de week met alle DONS- locatiemanagers tijdens het locatiemanagersoverleg op het DONS Kantoor in Amsterdam.

Wat ga je doen?
Als locatiemanager bij DONS heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je zorgt voor een stimulerende werkomgeving waarin jouw team van creatievelingen zich kunnen richten op wat zij het beste doen, namelijk de kinderen leuke en leerzame activiteiten aanbieden. 
 • Je bent een zelf ook een creatieveling die minimaal twee dagen per week op de groep staat om de kinderen activiteiten aan te bieden.
 • Je bent aanspreekpunt voor zowel ouders als het docententeam van school, ook in deze rol zorg je voor verbinding met de school. Tevens ben je aanspreekpunt voor de directeur van de school en ga je regelmatig in gesprek om de huidige stand van zaken te bespreken. 
 • Jij coördineert samen met onze DONS- planner de tussenschoolse opvang, die erg belangrijk is voor de school en zorgt dat er altijd een docent is en een leuk programma voor de kinderen.
 • Jij bewaakt het conceptuele idee achter de themablokken en zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige uitvoering. 
 • In overleg met de planners verzorg je de kindplanning en voer je intakegesprekken met ouders en kinderen.
 • Je vormt een brug tussen jouw locatie en het DONS Kantoor, waarmee je op een plezierige en vertrouwde manier samenwerkt.. 
 • Jij mag zelf jouw team van vakdocenten aanvullen als er vacatures ontstaan, jij weet immers het beste waar je team behoefte aan heeft. 
 • Je voert een op een- en functioneringsgesprekken met het DONS-team van jouw locatie.

Wat vragen we verder nog van je?

 • Je hebt de papieren en of kwalificaties om te mogen werken binnen de kinderopvang.
 • Je hebt leidinggevende ervaring, bij voorkeur binnen de kinderopvang.
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig.
 • Je hebt een flexibele instelling.
 • Je bent een verbinder, je bent goed in het in contact brengen van mensen. Denk hierbij aan de school, de medewerkers van DONS, de ouders en de kinderen. 
 • Je bent iemand die overzicht houdt, die zorg draagt voor continuïteit waardoor je kunt bouwen aan je locatie. 
 • Je bent sterk in plannen en organiseren.
 • Je bent een creatieve ziel.
 • Het liefst woon je in de omgeving van Amsterdam en Bussum.

Wat biedt DONS jou?
Een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid.
Salarisschaal 10 CAO Kinderopvang. Inschaling afhankelijk van ervaring.
Een contract van 28 tot 30 uur per week verdeeld over vier dagen. Openingstijden opvang 14:45 uur – 18:30 uur.

Sollicitatie
Ben je enthousiast en spreekt deze functie jou aan? Ben jij een teamspeler en hou je van werken met kinderen? Hou je van gekkigheid? Dan zoeken we jou!
Neem voor vragen contact op met Marjolijne Fongers via marjolijne@donsopvang.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan personeel@donsopvang.nl