Nieuws

Hieronder tref je alle nieuwsberichten van DONS.


Nieuwe ouderapp / ouderportaal!

Start met de nieuwe DONS OuderApp!

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Het is bijna zover! Op maandag 3 juni 2024 starten we met het donsopvang.ouderportaal.nl. Met de introductie van onze nieuwe OuderApp, willen we je de mogelijkheid bieden om gemakkelijker met ons te communiceren en extra opvangdagen aan te vragen, te ruilen etc.

Ook vind je in de OuderApp berichten van de DONS-docenten en locatiemanager, foto’s die op de groep van je kind gemaakt zijn, en je kunt zelf ook berichten sturen en stukjes in het schriftje schrijven. De app wordt gevuld met informatiepagina’s en je vindt er ook je facturen en jaaropgaven terug.

Vrijdag 1 juni zal om 18:30 uur de bestaande OuderApp en OuderPortaal worden afgesloten. Vanaf dat moment kunnen er dus géén aanvragen meer worden verwerkt of foto’s worden gedownload. Zorg daarom dat je voor die tijd, je aanvragen voor de volgende week in ieder geval hebt gedaan en alles wat je wilt behouden hebt gedownload.

Inloggen op het OuderPortaal via onze website is heel eenvoudig. Op 3 juni ontvang je s’ochtends van ons een e-mail met daarin je gebruikersnaam (mailadres) en een activatielink voor het instellen van je wachtwoord. Nadat je een wachtwoord ingesteld hebt, kun je inloggen op het OuderPortaal, te bereiken op https://donsopvang.ouderportaal.nl.

OuderApp van Konnect

Je kunt ook weer een OuderApp voor je mobiele telefoon downloaden. Deze is te vinden in de App Store van Apple en bij Google Play voor Android telefoons en tablets. Je kunt de App vinden door te zoeken op OuderApp van Konnect. Nadat je de App geïnstalleerd hebt moet je drie gegevens invoeren om via de App toegang te krijgen tot het Ouderportaal:

De URL van je Ouderportaal: vul hier het volgende in: donsopvang
(het moet zijn: donsopvang.ouderportaal.nl en geen donsopvang.revalidatieportaal.nl)

De loginnaam: dit is je e-mailadres (het adres dat bij ons bekend is)

Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord in.

De App onthoudt de gebruikersnaam en wachtwoord, waardoor je altijd snel toegang hebt tot de laatste foto’s, berichten en stukjes in het schriftje. Mocht je ook klant zijn bij een andere opvangorganisatie die ook met het OuderPortaal van Konnect werkt, dan is het mogelijk om meerdere accounts in de app te activeren. Hiermee kan je binnen één app eenvoudig switchen tussen de verschillende opvangorganisaties.

Nog even je aandacht voor de volgende punten:

Met de introductie van onze nieuwe app, willen we je de mogelijkheid bieden om gemakkelijker met ons te communiceren en extra opvangdagen aan te vragen, evenals je kind af te melden. Hier zijn enkele belangrijke details en regels om dit proces te verduidelijken:

Service-uren in plaats van ruilen:

In plaats van het uitwisselen van opvangdagen, werken we nu met een systeem van “service-uren.” Dit nieuwe systeem heeft een aantal voordelen:

– Allereerst geeft het je een helder overzicht van het aantal uren dat je beschikbaar hebt voor opvang. Hierdoor kun je eenvoudig zien hoeveel uren je nog kunt gebruiken voor opvang.

– Ten tweede maakt dit systeem onze planning veel duidelijker en doorzichtiger. We kunnen nu sneller goedkeuring geven voor extra opvangdagen, omdat er geen plekken meer gereserveerd worden wat bij ruildagen wel het geval was.

– Daarnaast is het systeem van afmelden in plaats van ruilen veel flexibeler en handiger voor zowel ons als jou als ouder of verzorger.

Hieronder leggen we uit hoe het service-uren systeem precies werkt:

1. Je kunt je op elk moment van de dag afmelden via de OuderApp, zelfs op de dag zelf. Er zijn geen beperkingen, maar zorg ervoor dat je op tijd afmeldt om in aanmerking te komen voor de service-uren!

2. Als je je kind namelijk vóór 12:00 uur voor de start van de opvang afmeldt ontvang je service-uren van ons.

3. De service-uren die je ontvangt, zijn een service en geen garantie, ze zijn afhankelijk van beschikbaarheid op de groep.

4. Het blijft mogelijk om je kind af te melden via een medewerker op de groep, maar dan ontvang je geen service-uren! Het is dus verstandig om dit zelf via de OuderApp te regelen.

5. De service-uren die je krijgt bij een afmelding zijn geldig van 7 dagen voor en 21 dagen na de afgemelde dag.

6. Een uitzondering is het afmelden van een vakantiedag: deze dag is inzetbaar in dezelfde vakantieperiode waarin je je kind hebt afgemeld.

7. De service-uren die je krijgt bij afmelding van een reguliere opvang dag tijdens schoolweken zijn weer in te zetten op alle type dagen van de opvang (schooldagen / studiedagen en vakantiedagen).

8. Je mag meerdere potjes met service-uren combineren voor één extra opvang dag.

9. Het is mogelijk om een combibetaling uit te voeren voor het aanvragen van een extra dag waarbij een deel met service-uren wordt betaald en een deel via factuur, je kunt bijvoorbeeld een extra dag van 4 uur aan vragen waarbij 2 uur met service-uren wordt betaald en 2 uur op factuur, dit is handig mocht je te weinig service uren hebben voor een extra dag.

10. De service-uren zijn niet overdraagbaar naar broertjes en/of zusjes.

11. Je kunt bij ons niet eerder dan 30 dagen van tevoren een extra schooldag en/of studiedag aanvragen.

12. Je kunt bij ons niet eerder dan 180 dagen van tevoren een extra vakantiedag aanvragen.

13. Het is mogelijk om via de app op dezelfde dag nog een extra dag aan te vragen, wij kunnen uiteraard geen garantie geven dat het op tijd in behandeling wordt genomen, bij nood kan je het DONS kantoor even bellen of een berichtje sturen naar info@donsopvang.nl.

14. Als je een vergissing hebt gemaakt bij het doorgeven van een afmelding of het aanvragen van een extra dag, heb je 15 minuten de tijd om de aanvraag ongedaan te maken. Als je een afmelding binnen deze 15 minuten intrekt, worden de service-uren weer teruggenomen. Als je een extra dag aanvraagt en deze binnen 15 minuten weer intrekt, zijn de ingezette service-uren weer beschikbaar in je app.

15. Een eenmaal afgemelde dag kan na 15 minuten niet meer worden ingetrokken vanwege onze planning, je kan hiervoor een extra dag aanvragen en betalen met het eventuele verkregen service tegoed, of je kan contact met ons opnemen. Wij kunnen niet garanderen dat de extra dag goedgekeurd kan worden, omdat een andere ouder het plekje in de tussentijd kan hebben aangevraagd.

16. Een aangevraagde extra dag die betaald is met tegoed of via factuur kan 14 dagen voor de extra dag nog ingetrokken worden, je krijgt hiervoor dan geen factuur of als je service uren hebt ingezet dan worden deze weer teruggezet in je service uren overzicht met de oorspronkelijke geldigheid die het tegoed had bij het afmelden van de originele aanvraag.

N.B. Het is mogelijk om berichten in de groep te sturen en te ontvangen. Hiervoor geldt net als bij de huidige OuderApp, dat je voor vragen en mededelingen, waarbij het van belang is dat onze DONS-docenten op tijd op de hoogte zijn, je via de mobiele telefoon van de locatie contact opneemt.

In het OuderPortaal en de OuderApp is ook een handleiding beschikbaar bij de informatiepagina’s. Heb je nog vragen of problemen, stuur dan een email naar info@donsopvang.nl

Met vriendelijke groet,

Het DONS Team

DONS helpt Changing Stories – Meivakantie 2023

Changing Stories Foundation bestaat uit een groep professionele performers (waaronder Desi van Vliet, DONS-er), die zowel in Nederland als in het buitenland in vluchtelingenkampen dansen, muziek en theater te maken samen met de kinderen. Dit doen ze om de kinderen een positieve herinnering te geven in een heftige tijd, zodat ze de narigheid waar ze inzitten even kunnen vergeten. Zie hier een video om meer beeld te krijgen van wat ze doen.
DONS zamelt deze meivakantie samen met alle kinderen en ouders geld in voor dit Goede Doel
. Iedere DONS-locatie doet dit op de eigen manier, denk aan een sponsorloop of een braderie. Doen jullie mee?

DONS helpt tante Fifi!

In de meivakantie gaan we altijd aan de slag voor een goed doel. Dit jaar helpen wij tante Fifi. Yuna vertelt ons in deze video dat haar tante Fifi op een grote boerderij in Polen woont, waar ze mensen opvangt die vluchten uit Oekraïne. Ze hebben bijna niks en daarom vraagt Yuna om haar hiermee te helpen.

Wat gaat DONS doen? Op de eerste dag van de vakantie wordt de school versierd. De kinderen maken een grote spaarpot die elke dag op een zichtbare plek geplaatst wordt, zodat ouders zien dat ze kunnen doneren. We gaan in de eerste week maken en in de tweede week (2 t/m 6 mei) is er dagelijks een braderie vanaf 17.00 uur.

De braderie heeft een feestelijke opening op maandag 2 mei om 17.00 uur. De ruimte (voorkeur voor buiten, bij slecht weer binnen) is versierd, er zal muziek spelen en de kinderen verkopen hun creaties en lekkernijen op een kleedje.

Meest actuele Beslisboom

De meest actuele versie van de beslisboom is van 24 december 2021. De Engelse versie van de beslisboom is nog in de maak. De actuele regels zijn ook te vinden in het Protocol kinderopvang en corona. En op de website van de Rijksoverheid.

Update 24 december 2021: Vanaf 24 december is er iets veranderd in de beslisboom. Er is er een aanpassing van de richtlijnen van het RIVM geweest, waardoor het voor quarantaine niet meer uitmaakt of een kind wel of niet immuun is. Het beleid voor kinderen is daardoor iets strikter geworden.

Bekijk de Beslisboom hier.

Actuele beslisboom (versie 2 december)

De actuele versie van de beslisboom is van 2 december. Download hem hier. Een nieuwe versie volgt op korte termijn ivm aanpassingen in testbeleid (zelftesten).

Nieuwe beslisboom (versie 18 oktober 2021)

Er is een nieuwe versie van de beslisboom. Een kind met of zonder klachten was voor veel en professionals het uitgangspunt. De beslisboom is daarop nu aangepast: je begint met het bepalen of een kind klachten heeft die passen bij corona (grijze blok). Daarna volg je de route die voor het betreffende kind van toepassing is. Een andere aanpassing in de beslisboom is de wijziging van de quarantaine-regels voor kinderen van 0 t/m 3 jaar.

Zie hier de meest actuele Beslisboom: Beslisboom kind 0 jaar t/m groep 8

Noodopvang bij DONS – dec 2020

DONS houdt tijdens deze lockdown de deuren open voor noodopvang voor kinderen die bij DONS onder contract staan. We hanteren hierbij de uitgangspunten van de Rijksoverheid. Dat betekent dat je kind naar DONS kan komen op zijn of haar contractdagen, wanneer beide ouders in een cruciaal beroep werkzaam zijn. Wanneer één van de ouders een cruciaal beroep uitvoert, wordt er verzocht zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen. Neem contact met ons op wanneer je dit niet geregeld krijgt. Ook kwetsbare kinderen kunnen bij ons terecht. Dit gaat in samenspraak met de school. Afwijkend van de eerste lockdown in het voorjaar geldt, dat je alleen op je eigen contractdagen gebruik kunt maken van noodopvang. Wanneer je andere dagen wilt afnemen, zullen wij kijken of dit kan en zullen deze dagen worden gefactureerd. Wil je aanspraak maken op noodopvang door DONS na schooltijd, laat het ons dan weten en mail naar het DONS-kantoor via info@donsopvang.nl.

In de kerstvakantie biedt DONS noodopvang gedurende de gehele dag, van 8:00 tot 18:30 uur. Op 1e Kerstdag (vrijdag 25 december) en Nieuwjaarsdag (vrijdag 1 januari) is DONS gesloten. Voor de noodopvang in de kerstvakantie, ontvangen we graag uiterlijk donderdag 17 december een verzoek via info@donsopvang.nl.

De overheid heeft, net als bij de vorige sluiting, aangegeven dat ouders voor de gemiste opvang compensatie zullen ontvangen. Dit gebeurt wederom via de doorbetaling van de kinderopvangtoeslag en de eigen bijdrage tot het maximum uurtarief. Voorwaarde is wel dat de facturen worden doorbetaald. Zo behoud je ook het recht op je opvangplek. Vooralsnog is het bedrag boven de maximum toeslag voor rekening van de ouders. Wij wachten verder op de instructies van de overheid op dit gebied.

Het is mogelijk dat we bij kleine aantallen, naast de bekende samenvoegingen van kleurgroepen, ook locaties gaan samenvoegen om er voor de kinderen een gezellig clubje van te maken. Mochten we hiertoe besluiten, dan zullen we de betreffende ouders hierover informeren. Voor het halen en brengen blijven voorlopig de bestaande bekende voorzorgsmaatregelen geldig.

Corona informatie

Voor de meest actuele corona-afspraken verwijzen we naar het Protocol Kinderopvang & COVID-19
en de locatie-specifieke maatregelen en acties:

Maatregelen COVID-19 DONS 1
Maatregelen COVID-19 DONS 2
Maatregelen COVID-19 DONS 3
Maatregelen COVID-19 DONS 4
Maatregelen COVID-19 DONS 5
Maatregelen COVID-19 DONS 6

Voor basisschoolkinderen zijn er verschillende thuisblijfregels. In onderstaande beslisboom kan eenvoudig worden bepaald of een kind wel of niet naar de kinderopvang of school mag. Wij zijn als kinderopvangorganisatie in verband met de veiligheid en gezondheid van de kinderen en de medewerkers, genoodzaakt om ons aan deze overheidsmaatregelen te houden.

De belangrijkste afspraken zijn nog steeds:
1. halen en brengen bij de deur
2. kinderen worden gebracht/gehaald door één persoon
3. houd 1,5 meter afstand tot elkaar
4. kinderen en ouders zonder klachten
5. het afscheid is kort

Zie hier ook de meest actuele Beslisboom:
Beslisboom kind 0 jaar t/m groep 8

 

We gaan open! Mail aan ouders (including English version)

Hieronder vinden jullie de tekst van de mail van 7 mei j.l. aan alle ouders 

Beste ouders en/of verzorgers,

We gaan open!

Vanaf 11 mei gaan de scholen weer gedeeltelijk open. Alle DONS-scholen hebben ervoor gekozen kleinere groepen hele dagen naar school te laten komen. Op welke manier de groepen opgesplitst worden, verschilt per school. Kinderen mogen naar de opvang komen op de dagen dat ze naar school gaan.
Sommige scholen hanteren andere openings- en sluittijden. Om scholen en ouders hierin tegemoet te komen, heeft DONS besloten open te gaan wanneer de school sluit, dus ook wanneer dit eerder is dan gewoonlijk. Hieraan is geen meerprijs verbonden. DONS houdt de bekende eindtijd aan en sluit om 18:30 uur.

Voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen en kwetsbare kinderen blijft er nog steeds noodopvang mogelijk op school en DONS. Ook hier geldt dat kinderen alleen naar de BSO mogen op de dagen dat zij naar school gaan.

Aan- en afmelden

Je kunt ruildagen bij DONS aanvragen, zodat je kind vanuit school naar de opvang kan. Je mag gebruik maken van DONS tot het maximaal aantal dagen dat is opgenomen in je contract. Je kan dus geen extra dagen aanvragen. Wees je er ook van bewust dat een kind dat niet is aangemeld voor een dag die niet in het contract is opgenomen, buiten het zicht van DONS kan vallen!

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je je kind(eren) ook afmeldt voor dagen dat je geen gebruik maakt van DONS. Zo voorkomen we samen dat er tijdens de overgang van school naar opvang onduidelijkheden ontstaan en er meer DONS-docenten dan nodig in het gebouw aanwezig zijn. 

Bijzondere dagen

DONS had een studiedag gepland op vrijdag 15 mei. Deze kan uiteraard niet doorgaan. DONS is dan ook gewoon open die dag. Op donderdag 21 mei is het Hemelvaartsdag en is DONS gesloten. Nationaal erkende feestdagen kunnen niet als ruildagen worden ingezet. Op vrijdag 22 mei zijn alle DONS-scholen gesloten en verzorgt DONS enkel noodopvang.

Compensatieregeling

De overheid verlengt de compensatie voor de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs van ouders zolang de gedeeltelijke openstelling voortduurt. Hiervoor is het nodig dat je de facturen blijft betalen, waarmee je tevens het recht op je opvangplek behoudt. 

DONS zal het gedeelte van de eigen bijdrage boven de maximum uurprijs in ieder geval voor de periode tot 11 mei aan ouders terugbetalen. Wij volgen hierin de planning van de overheid, naar schatting zal de terugbetaling eind juni, begin juli plaatsvinden.

Richtlijnen

De Corona maatregelen hebben uiteraard gevolgen voor hoe de school en de opvang moeten worden georganiseerd. Bij DONS hebben we onze werkwijze op verschillende punten aangepast. Zo zullen we bijvoorbeeld geen centrale dagsluiting doen. In de bijlage vind je een document met alle algemene en locatie-specifieke richtlijnen voor de komende periode. Lees deze goed door. Het is belangrijk dat alle ouders, kinderen en DONS-docenten deze richtlijnen volgen, om de veiligheid te waarborgen.

Bijlagen:

DONS 1 Richtlijnen

DONS 2 Richtlijnen

DONS 3 Richtlijnen

DONS 4 Richtlijnen

DONS 5 Richtlijnen

DONS 6 Richtlijnen

Tot ziens bij DONS!

Ook namens de locatiemanagers,

Vriendelijke groet,

DONS Directie

PS

DONS Thuis

Afgelopen weken hebben we met DONS THUIS geprobeerd de afstand tussen de docenten en de kinderen in deze periode te overbruggen. Dit heeft een schat aan leuke filmpjes en challenges opgeleverd! Nu de kinderen volgende week weer naar school gaan en ook de docenten de vloer weer op gaan, stopt DONS THUIS in de huidige vorm. We sluiten vrijdag 8 mei om 15:00 uur af met een -voorlopig- laatste DONS THUIS weekoverzicht! De opdrachten en filmpjes blijven natuurlijk op ons YOUTUBE kanaal vindbaar; ter inspiratie voor op regenachtige dagen of wanneer je een verzetje nodig hebt: https://www.youtube.com/donsproductiehuis.

English version

Dear parents/ caretakers,

Let’s go!

From monday the 11th of May all primary schools will partially open their doors. All DONS-schools decided to split up the groups in order to have less traffic in and around the school every day. The way the groups are divided differs per school. Children can only attend DONS on days they attend school. Some schools work with different opening and closing hours. To accomodate schools and parents, DONS decided to open when school hours are over, even if this means we open up earlier than usual. There will be no additional costs for this service. DONS remains open every day until 06.30 PM.

For children of parents working in vital sectors and vulnerable children emergency care is still available. Take in account that also in these cases, children can only attend DONS on days they attend school.

Sign up and sign out

It is important you exchange days at DONS, to make certain your child(ren) can attend DONS after school hours. You can make use of a number of days up until the maximum amount of days included in your contract. Be aware that children that are not signed up for days not included in their contract, can easily go unnoticed.
We cannot emphasize enough how important it is to also let us know (via the ‘ouder-app’) which days your child(ren) will not attend DONS. This way we can prevent confusion in the transit from school to daycare for teachers, children and DONS- employees and we can make sure our occupation is in check and there are no more teachers in the building than necessary.

Special days

DONS scheduled a teacher course on friday the 15th of May, which we had to cancel. Therefore DONS is open on that day. On thursday the 21th of May it is Ascension Day and DONS is closed. Nationally recognized holidays can not be used as exchange days. On friday the 22th of May all DONS-schools are closed and DONS only provides emergency care on this day.

Compensation mechanism

For those who receive childcare allowance, the government prolongs the compensation mechanism for your own contribution up until the maximum hourly rate as long as the partial opening is the norm. Therefore it is necessary to keep paying your invoices, with which you can also retain your childcare days.

DONS will repay the part of your own contribution above the maximum hourly rate at least until the 11th of May. According to the schedule of the government, this will approximately take place by end of June, beginning of July.

Guidelines

The Corona measures obviously have consequences for the way school and childcare is organised. At DONS we adjusted our policy (temporarily) at various points. For instance, we will no longer have a joint close of day. In the annex you will find the general and location-specific guidelines for the coming period. Read this carefully. It is utmost important that all parents, children and DONS-teachers follow these guidelines, to ensure safety.

See you at DONS!

Also on behalf of the location managers,

Kind regards,

DONS Directie

PS

DONS THUIS

The past few weeks we tried to cover the distance between the DONS- teachers and -children with DONS THUIS (DONS at home). Together we’ve delivered a treasure of fun short films and challenges! Now that the children and DONS-teachers will attend DONS again, DONS THUIS will no longer be feasible in its current form. We will have a memorable finale on friday the 8th of May at 03.00 PM with a last DONS THUIS weekoverzicht (weekly summary). The clips and challenges will remain traceable on our YOUTUBE- channel, to inspire children on a rainy day or when in need of some cheering up: https://www.youtube.com/donsproductiehuis.

Terugstorting van de ouderbijdrage nog niet bekend

Zoals jullie weten blijft de Belastingdienst tijdens de periode, waarin de scholen en kinderopvang alleen open zijn voor noodopvang, de Kinderopvang Toeslag overmaken en zal de ouderbijdrage worden gecompenseerd. Om het recht op de toeslag, de compensatie van de ouderbijdrage én je plek in de opvang te behouden, dien je de facturen te blijven betalen. Op dit moment wordt de terugbetalingsprocedure door het ministerie verder uitgewerkt. Wij kunnen daarom nu nog niet zeggen wanneer wij de ouderbijdrage kunnen terugstorten en hoe dat gaat. Wanneer hier meer over bekend is, zullen wij jullie meteen informeren.

DONS Opvang tijdens de Corona-crisis

Beste ouders en/of verzorgers,

Op dit moment wordt er door de scholen geïnventariseerd welke kinderen zullen worden opgevangen door de school, omdat hun ouders/verzorgers in vitale beroepen werken. DONS stelt voor deze kinderen de buitenschoolse opvang open. De ouders/verzorgers die gebruik gaan maken van de opvangmogelijkheid door de school, willen we vragen om aan ons aan te geven of zij na schooltijd ook gebruik willen maken van de BSO van DONS. Mail daarvoor naar info@donsopvang.nl met vermelding van de dagen waarop je opvang nodig hebt, de naam van je kind(eren), de schoollocatie en kleurgroep en je contactgegevens.

Wanneer je gebruik maakt van DONS, houd er dan rekening mee dat onze medewerkers vanwege ieders veiligheid de voorzorgsmaatregelen streng in acht zullen nemen. Dat houdt in dat ze van kinderen met klachten meteen de ouders zullen benaderen om hun kind te komen ophalen. Wees dus zelf bereikbaar!

We gaan de komende dagen met onze medewerkers verder aan de slag om een leuk digitaal aanbod aan filmpjes/spellen/prijsvragen etc. te verzinnen voor de thuiszittende kinderen. Hierover later meer!

Groet en blijf gezond!

Directie DONS

(English Version:)

Dear parents and caretakers,

At this very moment the schools are collecting information on which children need to be offered daycare in the school, because their parents/caretakers work in vital professions. DONS will organize after school childcare for these children. We would therefore like to request the parents/caretakers of these children to inform us if they want to make use of DONS after school. Please send an email to info@donsopvang.nl mentioning the days you would need, the name of your child, the school location and colorgroup and your contact details.

When your child attends DONS, keep in mind that our staff will enhance strict safety  precautions/measures, meaning that they will contact you immediately to pick up your child if there are symptoms of cold or illness.

The coming days our staff will work further on an entertaining digital offering of video’s/games/contests etc. for all children at home. We will keep you posted on this!

Regards and stay healthy!

Management DONS

Hoe gaan DONS en school om met het coronavirus?

Het coronavirus, dat ontstaan is in China, is inmiddels ook in een aantal Europese landen en in Nederland geconstateerd. Het roept natuurlijk de vraag op wat scholen nu moeten doen. Overal duikt informatie op over het virus. Die informatie is niet altijd hetzelfde. Om onduidelijkheid, indianenverhalen en onrust te voorkomen, nemen wij het advies van de PO-raad over om uitsluitend de informatie en richtlijnen op de website van het RIVM als bron te gebruiken.

Wat zijn de symptomen van het coronavirus?
Het coronavirus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. Volgens het RIVM is het mogelijk dat een persoon besmet is met het coronavirus als de persoon koorts heeft, hoest en kortademig is. In dat geval moet direct telefonisch contact gelegd worden met de huisarts voor een diagnose.

Hoe verloopt de besmetting?
Volgens het RIVM verspreidt het coronavirus zich via kleine druppeltjes die vrijkomen bij hoesten en niezen. Deze druppeltjes blijven niet in de lucht zweven maar dalen snel neer. Er ontstaat kans op besmetting als andere mensen die druppeltjes inademen of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen. Hoe zieker iemand is, hoe meer virus hij of zij kan verspreiden. Er is nog geen bewijs dat het virus langere tijd in de lucht kan blijven. Buiten het lichaam sterft het virus snel. Hoe snel, is nog onduidelijk.

Mogen leerlingen, ouders en personeelsleden die in besmette gebieden op vakantie zijn geweest naar school en naar DONS?
Het RIVM meldt dat leerlingen, ouders en personeelsleden die in besmette gebieden zijn geweest gewoon naar school of werk mogen komen, zolang zij geen symptomen vertonen die horen bij coronavirus. Hebben zij die symptomen wel dan moeten ze thuis blijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts. Dat geldt ook als deze leerlingen, ouders en personeelsleden binnen 2 weken na terugkeer uit het besmette gebied alsnog de symptomen gaan vertonen.

Moeten ouders of personeelsleden contact opnemen met de huisarts als ze in besmette gebieden zijn geweest?
Het RIVM meldt dat de huisarts alleen geraadpleegd moet worden als de persoon koorts heeft, hoest en kortademig is én in een besmet gebied is geweest of contact heeft gehad met een besmet persoon. Volgens het RIVM hoeft iemand zich niet te laten testen als hij of zij in een besmet gebied is geweest. Dat heeft pas zin als ze daadwerkelijk gezondheidsklachten hebben die horen bij het coronavirus.

Wat moet je als school en DONS doen om besmetting tegen te gaan?
De adviezen om besmetting tegen te gaan, zijn:

 • Zorg dat leerlingen en personeelsleden vaker handen wassen met zeep (of ontsmettingsgel) en stromend water dan gangbaar is (gangbaar is handen wassen voor een maaltijd, voor het bereiden van voedsel, na het toilet en als de handen zichtbaar vuil zijn);
 • Geef instructie om in de elleboog te hoesten;
 • Zorg dat in school alleen papieren zakdoekjes gebruikt worden (in toiletten zijn sowieso papieren handdoekjes hygiënischer dan gewone handdoeken) ;
 • Geeft instructie om contact van handen met ogen en mond te vermijden.
 • Houd ouders op de hoogte van de laatste richtlijnen vanuit RIVM.

Hebben mondkapjes zin?
Volgens het RIVM adviseren we in Nederland alleen mondkapjes voor medisch personeel. Het probleem is dat het alleen helpt als je speciale maskers gebruikt die zich heel goed sluiten over je neus en mond. Je moet de maskers heel nauwkeurig gebruiken en ze regelmatig wisselen. Dat is in het dagelijks gebruik bijna niet mogelijk.

Wat als een leerling ziek wordt?
Leerlingen die symptomen vertonen die horen bij het virus moeten thuis gehouden worden. Als de symptomen op school of bij DONS worden geconstateerd, zal de leerkracht de ouder bellen en moet de leerling onmiddellijk opgehaald worden door de ouders. Leerlingen en medewerkers moeten dan proberen minimaal 1 meter afstand te houden. Ouders krijgen het dringende advies de huisarts te bellen.

Wat als een medewerker van school of DONS ziek wordt?
Als het personeelslid de symptomen vertoont die horen bij het coronavirus, moet het personeelslid thuis blijven of naar huis gaan en de huisarts bellen.

Handen geven en elkaar aanraken
Nu het virus wel in Nederland geconstateerd is, moeten we voorzichtig zijn met fysiek contact. Mensen die geen symptomen vertonen kunnen elkaar gewoon een hand geven en elkaar aanraken. Personen aanraken die de symptomen hebben die bij het coronavirus horen, verhoogt kans op besmetting. Aangeraden wordt om dan minimaal 1 meter afstand tot die persoon aan te houden. Leerlingen, ouders en personeelsleden moeten dan zo snel mogelijk naar huis en de huisarts moet gebeld worden.

Voor meer info, raadpleeg de website van het RIVM: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/infectieziekten/nederlandse-aanpak-nieuw-coronavirus

DONS bij RTL Nieuws i.v.m. lerarenstaking

Kinderopvang steunt lerarenstaking: ‘Anders brengt het niks teweeg’

Tijdens de lerarenstaking van aankomende donderdag en vrijdag sluiten duizenden scholen de deuren. De juffen en meesters eisen meer geld in het basis- en speciaal onderwijs. En dus zou het handig zijn om je kinderen af te kunnen leveren bij de opvang. Maar in sommige gevallen blijven ook daar de deuren dicht.
Lees verder >>

Lerarenstaking donderdag 30 en vrijdag 31 januari

Naar verwachting vindt er donderdag 30 en vrijdag 31 januari weer een lerarenstaking plaats. Aangezien wij een nauwe samenwerking hebben met de groepsleerkrachten van de scholen waar DONS gestationeerd is en wij hun standpunt steunen, hebben wij besloten om niet extra open te gaan. DONS start die middag gewoon op de gebruikelijke tijd, wanneer de school normaal gesproken uit gaat, en sluit om 18.30 uur. Je mag deze dag overigens ruilen naar een andere dag naar keuze, indien de planning het toelaat. Vraag dit dan tijdig aan via de ouderlogin.

Lerarenstaking verwacht woensdag 6 november

Naar verwachting vindt er woensdag 6 november weer een lerarenstaking plaats. Aangezien wij een nauwe samenwerking hebben met de groepsleerkrachten van de scholen waar DONS gestationeerd is en wij hun standpunt steunen, hebben wij besloten om niet extra open te gaan. DONS start die middag gewoon op de gebruikelijke tijd, wanneer de school normaal gesproken uit gaat, en sluit om 18.30 uur. Je mag deze dag overigens ruilen naar een andere dag naar keuze, indien de planning het toelaat. Vraag dit dan tijdig aan via de ouderlogin.

Let op! De BMS heeft deze dag een studiedag.
DONS 5 is dus de hele dag open, van 8.00 uur tot 18:30 uur.

Ouderportaal niet bereikbaar

Vandaag gaan we over naar ons nieuwe ouderportaal. Daardoor kun je vandaag een tijdje niet inloggen. We hopen dat in de middag alles weer werkt. Als jullie ruilverzoeken en dergelijke tot de middag zouden kunnen uitstellen is dat heel fijn. Sorry voor het ongemak!

Nieuw DONS-kantoor

Het DONS-kantoor is verhuisd naar een nieuw kantoor.

Het adres is Rijnstraat 7-h, 1078 PT Amsterdam

Advies RIVM tekenbeet

Een tekenbeet is meestal onschuldig. Maar soms kan een tekenbeet de ziekte van Lyme veroorzaken. De ziekte van Lyme kan zonder behandeling ernstig verlopen. Daarom adviseert de GGD Amsterdam uw kinderen dagelijks te controleren op teken na het buitenspelen in het groen. Bekijk voor meer informatie het filmpje op de website van het RIVM

Zomerstands op DONS-locaties

In de week van 17 juni staan er op alle DONS-locaties op de maandag, dinsdag en donderdag Zomerstands, waar je informatie kan vinden over de zomervakantie en natuurlijk al je vragen kan stellen. We geven dan ook het Zomer Handboek 2019 mee aan de kinderen.

Junivakantie

In juni is er op een aantal Amsterdamse DONS-scholen een extra vakantie.
DONS is dan natuurlijk de hele dag open, van 8.00 tot 18.30 uur.

Let op! Op maandag 10 juni tweede pinksterdag is DONS gesloten

DONS 1, 2, 3 en 4: Junivakantie van maandag 10 juni t/m vrijdag 14 juni.
DONS 6: Junivakantie van maandag 24 juni t/m vrijdag 28 juni.

DONS 5: Heeft geen junivakantie

We maken er een gezellige zomerse vakantie van!

Ouderenfonds

In de meivakantie hebben we ons ingezet voor het Nationale Ouderenfonds. De kinderen hebben o.a. een bezoekje gebracht aan een verzorgingstehuis, Oud-Hollandse liederen gezongen, advocaatjes gemaakt, tegeltjeswijsheden bedacht, brieven geschreven aan ouderen en nog veel meer. We sloten op elke locatie af met een feestelijke Bingo! Dank jullie wel voor de fantastische bijdrage!

DONS studiedag op vrijdag 17 mei 2019

DONS heeft dit schooljaar een studiedag op vrijdag 17 mei 2019 en is dan gesloten.

Als dit je vaste contractdag is mag je deze dag ruilen naar een andere dag naar keuze, mits de planning het toelaat.

Staking verwacht vrijdag 15 maart

Naar verwachting vindt er vrijdag 15 maart weer een lerarenstaking plaats. Aangezien wij een nauwe samenwerking hebben met de groepsleerkrachten van de scholen waar DONS gestationeerd is en wij hun standpunt steunen, hebben wij besloten om niet extra open te gaan. DONS start die middag gewoon op de gebruikelijke tijd, wanneer de school normaal gesproken uit gaat, en sluit om 18.30 uur. Je mag deze dag overigens ruilen naar een andere dag naar keuze, indien de planning het toelaat. Vraag dit dan tijdig aan via de ouderlogin.

Let op! De Oscar Carré heeft deze dag een studiedag.
DONS 6 is dus de hele dag open, van 8.00 uur tot 18:30 uur.

Open lessen in de kerstvakantie

Deze kerstvakantie willen we jullie (de ouders) weer eens uitdagen om samen met je kind(eren) mee te doen aan onze activiteiten. Voor volwassenen is het altijd goed om je weer even kind te voelen. Dit gevoel willen we de DONS-ouders graag eens meegeven door jullie mee te nemen in de belevingswereld van je kind(eren). Kom lekker mee dansen, zingen, gymmen, knutselen of toneelspelen. Even met de billen bloot!

Open les We nodigen jullie uit om op de donderdagen en vrijdagen in de vakantie (27/28 december & 3/4 januari) van 17.00 tot 17.30 uur mee te doen met de activiteit van de kleurgroep waar je kind in zit.

Wijziging in uren per januari 2019

Beste DONS-ouder(s) en/of -verzorger(s),

Met dit Nieuwsbericht informeren we je over de wijziging in uren bij DONS vanaf januari 2019. De urenberekening is afhankelijk van de jaarplanning van de school. Afhankelijk van de DONS-locatie zullen wij per januari 2019 een half uur of een heel uur extra per opvangdag per maand gaan rekenen. Het uurtarief blijft hetzelfde. Op onze website vind je bij Tarieven en Contract het nieuwe urenoverzicht per DONS-locatie.

We raden je aan om deze gegevens uiterlijk in december via Mijn Toeslagen door te geven aan de Belastingdienst, zodat je vanaf januari 2019 de juiste kinderopvangtoeslag ontvangt. Als je hulp nodig hebt bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag of aanvullende administratieve vragen hebt rondom deze wijziging, kijk dan op onze website bij Kinderopvangtoeslag of neem contact op met het DONS Kantoor.

Tot slot neemt de overheid in 2019 nog een aantal maatregelen voor de kinderopvang. De maximaal te vergoeden uurprijs gaat in 2019 omlaag, van € 6,95 (in 2018) naar € 6,89 (in 2019). Daarnaast wordt het toeslagpercentage per inkomensgroep verhoogd. De mate van verhoging is inkomensafhankelijk. Verder wordt ook de inkomenstabel opnieuw geïndexeerd, waardoor je mogelijk voor een gunstiger toeslagpercentage in aanmerking komt.

We vertrouwen erop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Alfred Pouwels
Directeur DONS Opvang B.V.

DONS presenteert ‘Een vriend van niks’

Op zondag 7 oktober trekt DONS naar het prachtige House of Watt tijdens de Kinderboekendag 2018.

Wij spelen om 11:00 uur de Kinderboekenweek voorstelling ‘Een vriend van niks‘ en na de lunch lezen we om 13:00 uur voor uit ons boek Donzige verhalen, waarna kinderen mee kunnen doen aan een beeldende workshop!

Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de deur voor 8 euro (incl. limonade en koffie)

Een vriend van niks (6+)
Wat als je niet hetzelfde bent?
Wat als je elkaar steeds misloopt?
Wat als je elkaar niet begrijpt?
Wat als je elkaar niet eens kunt zien?
Een vriend van niks is een beeldende, muzikale jeugdtheatervoorstelling voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. We filosoferen, gaan op onderzoek uit en proberen te vangen wat vriendschap is.

Gezelschap: Myra van der Lee, Marthe Varenhorst, Maarten Bokslag, Yalan Lips, Lieke Gerrits, Ellen Kooijman & Cindy van Wieringen
Meer info op: www.donsproductiehuis.nl/theater

Hitteprotocol van kracht

Vanwege de aanhoudende hittegolf is ook bij DONS het hitteprotocol van start. Bekijk hier ons Zomerbeleid (Hitteprotocol) en 15 tips van Kinderopvang Totaal om de kinderhuid te beschermen.

Vrijdag 20 juli DONS 3 open vanaf 12.00 uur

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Let op ! Vrijdag 20 juli is DONS 3 geopend vanaf 12:00 uur. De kinderen zijn die dag wel de hele dag vrij van school. Wij waren hier niet op tijd van op de hoogte en daardoor was er onvoldoende tijd om genoeg DONS-docenten te regelen. Excuses voor het ongemak.

Dus vrijdag 20 juli zijn de kinderen vanaf 12.00 uur welkom bij DONS.

Mocht je hier nog vragen over hebben, mail ons gerust.

Hartelijke groet,

Het team van DONS

020-737 09 03

www.donsopvang.nl

DONS Familie Festival

We kijken terug op een zeer geslaagd Familie Festival, met de DONS band, theater, acrobatiek, een heuse zweefmolen, suikerspinnen,
lekkere taartjes, tosti’s, hamburgers en zo goed als alle kinderen zijn prachtig geschminkt.

Houd de DONS Zolder in te gaten voor de foto’s.

 

Nieuw Protocol Bescherming Persoonsgegevens

Vanaf 25 mei 2018 moeten organisaties voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG is onder andere in het leven geroepen om in de hele Europese Unie de regels omtrent gegevensverwerking en privacy te stroomlijnen. De AVG zal de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen.

De Brancheorganisatie Kinderopvang heeft een AVG-programma ontwikkeld dat wij hebben doorlopen. Aan de hand hiervan hebben wij het Protocol Bescherming Persoonsgegevens (Privacy Policy) opgesteld. Dit is een document geworden dat zowel voor medewerkers van DONS als voor ouders/verzorgers duidelijk beschrijft wat onze werkwijze is omtrent de verwerking van persoonsgegevens.

Drie-uursregeling

De Wet Kinderopvang stelt dat bij minimaal tien uur aaneengesloten opvang kan worden afgeweken van de BKR (beroepskracht-kind-ratio = 1 DONS-docent op 10 kinderen) gedurende maximaal drie uur per dag. Die uren hoeven niet aaneengesloten te zijn. Er kunnen tijdens die uren minder pedagogisch medewerkers worden ingezet. Voorwaarde is dat minimaal de helft van het op grond van de BKR vereiste aantal medewerkers wordt ingezet. Op middagen na schooltijd mag maximaal een half uur per dag afgeweken worden van de BKR.

Alleen op lange DONS-dagen (studie- en vakantiedagen van 8.00 tot 18.30 uur) passen wij deze regeling toe, zodat DONS-docenten in de gelegenheid worden gesteld om pauze te houden. Tussen 12.00 en 15.00 uur mag worden afgeweken van de BKR. Dit gebeurt op groepsniveau. De kinderen hebben geluncht en mogen vrij (buiten)spelen. In dit tijdvak kunnen de DONS-docenten om de beurt pauze houden. De locatiemanager of dagleiding spreekt ’s ochtends met het DONS-team af hoe deze planning er die dag uitziet en dat er altijd voldoende toezicht is.

Ziek- of afmelden per sms

Komt jouw kind op een contractdag toch niet naar DONS? Komt iemand anders jouw kind ophalen? Gaat jouw kind spelen bij een vriendje of vriendinnetje? Of is jouw kind ziek? Laat het ons weten door vóór 14.00 uur een sms te sturen naar de DONS-mobiel van jouw locatie. Afwezigheid van kinderen wordt namelijk niet (automatisch) door school of de groepsleerkracht aan ons doorgegeven.

Aangepast ruilbeleid

Op al onze locaties, maar vooral op de grotere (lees: drukkere) locaties, hebben we te maken met structurele ruilverzoeken (al dan niet naar de voorkeursdag) en aanvragen voor extra dagen die alleen ingewilligd kunnen worden, wanneer het kind voor die ene dag in een andere kleurgroep geplaatst wordt.

We hebben ervaren dat deze dagen toenemen en zodoende voor ruis in het programma kunnen zorgen en de stabiliteit en veiligheid voor de kinderen verstoren. Daarnaast werken sommige locaties, op dagen waarop de opkomst van bepaalde groepen relatief laag is, met samengevoegde basisgroepen. Hiermee bereiken we bij DONS voor sommige kinderen al snel de grens van één andere basisgroep per kind (Besluit Kwaliteit Kinderopvang).

Daarom hebben we besloten om incidentele ruilverzoeken, waarbij geen plek is in de eigen kleurgroep, niet meer te accepteren.

Goede Vrijdag en Tweede Paasdag

Op Goede Vrijdag (30 maart) en Tweede Paasdag (2 april) is DONS gesloten.
Op onze website vind je bij Openingstijden een overzicht van alle sluitingsdagen van DONS.

Staking verwacht woensdag 14 maart

Naar verwachting vindt er woensdag 14 maart weer een lerarenstaking plaats. Aangezien wij een nauwe samenwerking hebben met de groepsleerkrachten van de scholen waar DONS gestationeerd is en wij hun standpunt steunen, hebben wij besloten om niet extra open te gaan. DONS start die middag gewoon op de gebruikelijke tijd, wanneer de school normaal gesproken uit gaat, en sluit om 18.30 uur. Je mag deze dag overigens ruilen naar een andere dag naar keuze, indien de planning het toelaat. Vraag dit dan tijdig aan via de ouderlogin.

Blog Marijke Schuurkes (PPINK) – Staking

 

Vacature

DONS (Doorlopende Ontwikkeling Na School) zoekt docenten met talent!

Drama, Muziek, Dans, Beeldende Vorming
en Lichamelijke Opvoeding

13,5 tot 18 uur – in overleg

DONS Opvang is niet zomaar een BSO waar kinderen na schooltijd de tijd doden. Zodra de laatste schoolbel gegaan is komt een bevlogen team van kunstvakdocenten de school omtoveren tot een bijzondere plek waar kinderen niet alleen lekker kunnen spelen maar ook lessen krijgen in theater, muziek, beeldende vorming, dans en gym. Bij DONS creëren we een omgeving waarin volop ruimte is voor gekte, waar zomaar ineens een personage kan binnen wandelen en waar we veel zingen, toneelspelen en ravotten met de kinderen.

Daarnaast heeft DONS een unieke samenwerking met de scholen waar we gevestigd zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat onze docenten ook drama en muziek onderwijs verzorgen onder schooltijd en dat we helpen bij vieringen en evenementen. Als je voor DONS aan de slag gaat is er dus altijd wel een leuke uitdaging voor je te vinden!

Bij DONS zijn we actief bezig met de ontwikkeling van elk kind binnen de vertrouwde omgeving van de eigen school maar met alle ruimte voor creativiteit, spel en sport die op een gewone lesdag vaak mist. En omdat DONS altijd groeit zijn we op zoek naar jou!

Wat we vragen:

Afgeronde opleiding tot kunstvakdocent (theater, muziek, dans, beeldend) en/of tot bewegingsdocent en/of tot leraar basisonderwijs met een passie voor kunstonderwijs.
Aantoonbare ervaring met het geven van creatieve lessen aan kinderen in de basisschoolleeftijd.
Het kunnen bespelen van een of meerdere muziekinstrumenten is een pré.
Liefst woonachtig in Amsterdam.
Wat we bieden:

Een hecht team van collega’s die samenwerken vanuit verschillende kunstdisciplines.
Een afwisselende baan waarin je je docentschap volop kunt ontwikkelen.
Een salaris conform de CAO Onderwijs.
13,5 tot 18 uur in de week (in overleg).
Stuur je CV met motivatie naar Asta Kat (info@donsopvang.nl).
www.donsopvang.nl

Wet IKK: Kernteams bij DONS

Sinds januari 2018 is de Wet IKK (Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) van kracht. De wet bestaat uit een viertal kwaliteitsitems met daaraan gekoppeld een aantal maatregelen. De meeste maatregelen op het gebied van pedagogische kwaliteit en veiligheid en gezondheid hanteerden wij al. Een aantal maatregelen hebben wij verder geïmplementeerd in ons beleid. Er is één maatregel die we bij DONS voorlopig op een andere manier vorm zullen gaan geven, namelijk het mentorschap. Begin dit schooljaar hebben we een aantal scenario’s voorgelegd aan de GGD. Zij gaven aan dat elke kinderopvangorganisatie redelijk vrij is in hoe dit vorm te geven, als het maar past binnen het doel van de regelgeving: Op welke manier kan een DONS-docent het best de ontwikkeling van een aantal kinderen goed volgen en hoe kunnen we meer continuïteit waarborgen?

Bij DONS werken (kunst)vakdocenten vanuit verschillende disciplines. Gedurende een schooljaar werken we met vier activiteitenblokken. Elke kleurgroep werkt dan in een periode van negen weken aan een bepaald thema en vanuit specifieke disciplines naar een eindpresentatie toe. Ons ideaal is dat elk kind gedurende een schooljaar een diversiteit aan (kunst)disciplines aangeboden krijgt, dus met verschillende docenten kan werken. Daarnaast willen wij de samenwerking tussen verschillende collega’s graag blijven stimuleren, omdat docenten op die manier veel van elkaar kunnen leren en elkaar blijven inspireren.

We hebben besloten om niet overhaast van start te gaan met het mentorschap. Met ingang van het 3e Activiteitenblok (a.s. maandag 12 februari) gaan we op alle DONS-locaties wel van start met de zogenoemde Kernteams. Dit houdt in dat ongeveer de helft van alle DONS-docenten, gedurende een schooljaar, vast ingeroosterd zal staan op één DONS-locatie. De docenten die niet in een kernteam zitten kunnen nog steeds op meerdere DONS-locaties ingeroosterd worden, dus per Activiteitenblok wisselen van kleurgroep en/of locatie. We blijven ons best doen om aan de jongere kinderen (de groepen Wit, Groen, Geel en Oranje) gedurende een heel schooljaar vaste docenten/gezichten toe te wijzen.

De docenten die op een bepaalde DONS-locatie in het kernteam zitten worden verdeeld over de verschillende kleurgroepen en zijn aanspreekpunt voor de kinderen en ouders van deze kleurgroepen. Naar aanleiding van het tweejaarlijkse DONS-verslag kan je een gesprek met een docent uit het kernteam en/of de locatiemanager aanvragen. Op deze manier gaan we wat betreft roostering meer continuïteit inbouwen dan voorheen, waardoor er meer ruimte komt voor een grote groep DONS-docenten om een aantal kinderen echt goed te leren kennen en hun ontwikkeling te volgen. Overigens is ons ideaal nog steeds dat alle DONS-docenten op een bepaalde DONS-locatie alle DONS-kinderen kennen.

Kernteams per DONS-locatie:

DONS 1: Marjolijne. Karlijn, Jelle, Joska en Nilay
DONS 2:
Lital, Lotte, Michel, Suzie en Terry
DONS 3:
Nienke, Jessica, Maarten, Rosan en Tara
DONS 4: Bart en Neeltje (v.a. blok 4)
DONS 5: Juliette, Nienke en Arthur

* De kernteams worden elk schooljaar opnieuw bekeken en indien nodig herzien.

DONZIGE Verhalen & DONS-liedjes 2017

Het DONS Productiehuis is vanaf heden het platform voor creatief talent bij DONS Opvang. De medewerkers bij DONS hebben vaak een gecombineerde beroepspraktijk en al dit kunstzinnig talent bieden we graag een podium.
We zijn dan ook trots om jullie een heus kinderboek te presenteren. Meester Michel verzamelde en schreef de verhalen, die juf Wies vervolgens fraai illustreerde. Daarnaast kunnen jullie zingend de feestdagen in met het kersverse album DONS-liedjes 2017. Hierop verzamelden we een greep van de liedjes die afgelopen jaar zijn ontstaan met de kinderen.
Zowel het boek als de CD zijn verkrijgbaar op de DONS-locaties. Leuk voor onder de kerstboom! Heel veel lees- en luisterplezier!

Wet IKK: Mentorschap bij DONS

Per 1 januari 2018 gaat de Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang (IKK) van kracht, met een aantal pijlers en maatregelen die de kinderopvang een kwaliteitsimpuls moeten geven.

Een van de maatregelen waar we bij DONS vorm aan moeten gaan geven is het Mentorschap. Aan ieder kind wordt een mentor toegewezen. Hij/zij volgt de ontwikkeling van het kind en is het eerste aanspreekpunt voor ouders en ook voor het kind. Bij de roostering wordt er rekening mee gehouden dat de mentor zijn/haar mentorkinderen minstens één dag per week, een schooljaar lang in de groep heeft. Op deze manier komt er voor DONS-docenten dus meer ruimte om een paar kinderen echt goed te leren kennen en om meer continuïteit te waarborgen.

Met de start van het 3e blok (maandag 12 februari) zullen wij ook van start gaan met het mentorschap. In januari zullen we jullie hierover verder informeren. Je hoort dan welke DONS-docent de mentor van jouw kind(eren) wordt en hoe dit er in de praktijk uit gaat zien.

Tariefwijziging per januari 2018

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

In november hebben jullie van ons een nieuwsbericht ontvangen over de wijziging van de tarieven van DONS per 1 januari 2018.

Het uurtarief gaat per 1 januari 2018 naar € 7,35 en het flextarief gaat naar € 8,10 per uur. Op onze website vind je bij Tarieven en Contract het nieuwe tarievenoverzicht per DONS-locatie. De tariefwijziging is ter advisering aan de oudercommissies van DONS voorgelegd en besproken.

De tariefwijzing is gebaseerd op de volgende punten:

 • Loonstijging van 3% (CAO Kinderopvang);
 • Hogere huur uitgaven door tariefwijzing voor medegebruik in de scholen waarmee wij samenwerken;
 • Stijging van de overheadkosten door het implementeren van overheidsregels (introductie mentorschap, veranderingen IKK wet);
 • DONS gaat meer financiële ruimte creëren voor het volgen van bijscholing  op ieder niveau in de organisatie.

De maximaal te vergoeden uurprijs gaat in 2018 ook omhoog, van € 6,69 (in 2017) naar € 6,95 (in 2018). Daarnaast wordt de inkomenstabel geïndexeerd met 2%, waardoor je mogelijk voor een gunstiger toeslag percentage in aanmerking komt.

We raden je aan om deze gegevens uiterlijk in december via Mijn Toeslagen door te geven aan de Belastingdienst, zodat je vanaf januari 2018 de juiste kinderopvangtoeslag ontvangt. Als je hulp nodig hebt bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag of aanvullende administratieve vragen hebt rondom deze wijziging kijk dan op onze website bij Kinderopvangtoeslag of neem contact op met het DONS Kantoor.

We vertrouwen erop jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Hartelijke groet,

Het DONS Kantoor

DONS niet extra open tijdens staking 12 oktober

Volgende week dinsdag (12 december) vindt er voor de derde keer een lerarenstaking plaats. De leraren gaan dan weer de hele (school)dag staken.
Helaas is het voor ons niet mogelijk om die dag tijdens schooltijd extra opvang aan te bieden, aangezien het kortdag is en veel van onze DONS-docenten dan al andere werkzaamheden hebben. Daarnaast hebben wij een nauwe samenwerking met de groepsleerkrachten van de scholen waar DONS gestationeerd is en steunen wij hun standpunt
DONS start die middag gewoon op de gebruikelijke tijd, wanneer de school normaal gesproken uit gaat, en sluit om 18.30 uur. Je mag deze dag overigens ruilen naar een andere dag naar keuze, indien de planning het toelaat. Vraag dit dan tijdig aan via de ouderlogin.
Excuus voor het ongemak!

Hartelijke groet,

het DONS Kantoor

DONS-productie: De Griezelfabriek

De Griezelfabriek

Wist je dat alle enge griezels en monsters ter wereld gemaakt worden in de griezelfabriek? Hier worden al eeuwenlang de meest gruwelijke, angstaanjagende, afgrijselijke, bloedstollende wanschepsels gemaakt. De directeur Evelyne wil de fabriek goed draaiende houden zodat ook haar portret in de Galerij der Wijzen zal hangen. Maar op de dag van de inspectie loopt het niet zoals gepland…

Durf jij het aan om een bezoekje te brengen aan de griezelfabriek om te zien hoe dit afloopt?

De Griezelfabriek is een muzikale jeugdtheatervoorstelling die speelt tijdens de Kinderboekenweek 2017.
Docenten van DONS maken en spelen elk jaar een voorstelling voor de scholen waar zij werkzaam zijn.

Spelers & makers: Malwina Kowalska, Nienke Botma, Nicoline Kooij, Cindy van Wieringen & Yalan Lips.

DONS niet extra open tijdens lerarenstaking 5 oktober

Op donderdag 5 oktober vindt er voor de tweede keer een lerarenstaking plaats. Deze keer gaan de leraren de hele (school)dag staken. Aangezien wij een nauwe samenwerking hebben met de groepsleerkrachten van de scholen waar DONS gestationeerd is en hun standpunt willen steunen, hebben wij besloten om die dag geen extra opvang aan te bieden. Bovendien is het voor ons niet mogelijk om die dag tijdens schooltijd extra DONS-docenten in te zetten, aangezien veel van hen dan al andere werkzaamheden hebben. DONS start die middag gewoon op de gebruikelijke tijd, wanneer de school normaal gesproken uit gaat, en sluit om 18.30 uur.

Je mag deze dag overigens ruilen naar een andere dag, indien de planning het toelaat.

 

 

 

Eerste Activiteitenblok

Volgende week gaat het eerste Activiteitenblok van dit schooljaar van start met heel veel toffe activiteiten. Via de Ouder-app en/of in het Ouderportaal ontvang je gauw het Activiteitenprogramma. We hebben het jaar weer verdeeld in vier blokken met in de laatste week altijd een Grote Blokafsluiting. We zullen later nog communiceren of ouders hierbij aanwezig kunnen zijn en/of we een livestream kunnen verzorgen.

Geen DONS CD

Van sommige ouders en kinderen kregen we de vraag of er nog een nieuwe DONS cd komt. Na het succes van de eerste drie DONScd’s stonden wij plotseling voor een dilemma: er worden bijna geen cd’s meer verkocht, er zijn al een heleboel auto’s zonder cd-speler en bijna alle ouders maken gebruik van Spotify. Is het dan nog wel verstandig om een vierde album op cd uit te brengen? Daarnaast loeide al geruime tijd de discussie: moeten we niet een keer een live-optreden plannen, waarbij we alle DONS-liedjes spelen.

Daaruit voortvloeiend hebben we het volgende afgesproken:
– We gaan eerst een festival organiseren, waarbij we de nummers van de eerste drie cd’s live gaan spelen;
– We zorgen ervoor dat de eerste drie cd’s op Spotify worden geplaatst;
– We gaan de nummers van het vierde album niet meer op cd uitbrengen, maar direct op Spotify zetten;
– En we bedenken een muzikaal concept waardoor we de liedjes vaker live ten gehore kunnen brengen.

Het festival heeft inmiddels plaatsgevonden en het was een groot succes. We gaan hier dan ook zeker mee door en jullie zullen tijdig over de nieuwe datum in 2018 geïnformeerd worden.

De nummers van de eerste drie cd’s staan al op Spotify. Je vindt ze door te zoeken op Album en dan Dons Liedjes. Het vierde album wordt in oktober uitgebracht en op Spotify gezet (we hebben nog wat meer tijd nodig).

Dan willen we jullie er nog op wijzen dat Rijkswaterstaat deze zomer 6 weken lang groot onderhoud uitvoert op de A10 west. Wanneer je jouw kin(eren) met de auto bij DONS brengt of haalt houd dan rekening met enige vertraging.

DONS dicht tijdens lerarenstaking 27 juni

Op dinsdag 27 juni vindt er een lerarenstaking plaats, ’s ochtends het eerste uur van de schooldag. Aangezien wij een nauwe samenwerking hebben met de groepsleerkrachten van de scholen waar DONS gestationeerd is en hun standpunt willen steunen, hebben wij besloten om die ochtend geen extra opvang aan te bieden.

DONS Festival – zaterdag 8 juli

DONS presenteert Het DONS Festival op zaterdag 8 juli van 14.00 tot 20.00 uur op de Olympiaschool, Stadionkade 113.

KOM MEE ZINGEN EN DANSEN MET ALLE HITS VAN DE DONS-CD’S
TIJDENS EEN GROOTS LIVE-CONCERT

Doe mee met de zeepkistenrace, laat je schminken als je favoriete superheld, schuif gezellig aan bij een theater-act of doe mee aan de verkleed-estafette!
Dit en meer kan straks allemaal! Vriendjes, vriendinnetjes en ouders zijn ook welkom om samen met DONS de zomer te vieren.
En blijf gerust lekker hangen, want onze koks zorgen voor hapjes, drankjes en volledige maaltijden.

Wanneer: Zaterdag 8 juli, van 14.00 tot 20.00 uur
Waar: Het schoolplein van de Olympiaschool, Stadionkade 113
Kaartjes kan je online kopen via de ‘tickets-knop’ hieronder of op je DONS-locatie.
Kosten: 3,50 voor kinderen, 5,- voor volwassenen.
Tip! Neem contant geld mee.

Tickets

OPROEP!
Kan je vader toevallig goed koken? Of is je opa een goochelaar?
We nodigen iedereen uit om dit festival samen met ons te maken. We zoeken daarom enthousiaste volwassenen en/of kinderen die mee willen helpen.
Een eigen activiteit, helpen bij de bar of gewoon als extra handjes: we stellen het zeer op prijs!
Meld je aan via info@donsopvang.nl. Je komt dan op de gastenlijst.

Activiteitenprogramma 4e blok

De Activiteitenprogramma’s van het 4e en laatste blok van dit schooljaar staan online en als het goed is heb je er ook al een mee kunnen pakken op jouw DONS-locatie. Kom je ook kijken naar de Blokafsluitingen eind juni? Houd de website in de gaten voor de exacte data of vraag het op jouw DONS-locatie.

Activiteitenprogramma DONS 1 – Blok 4 (10 april t/m 30 juni 2017)
Activiteitenprogramma DONS 2 – Blok 4 (10 april t/m 30 juni 2017)
Activiteitenprogramma DONS 3 – Blok 4 (10 april t/m 30 juni 2017)
Activiteitenprogramma DONS 4 – Blok 4 (10 april t/m 30 juni 2017)
Activiteitenprogramma DONS 5 – Blok 4 (10 april t/m 30 juni 2017)

 

Junivakantie

Eind juni is er op een aantal Amsterdamse DONS-scholen een extra vakantie.
DONS is dan natuurlijk de hele dag open, van 8.00 tot 18.30 uur.
Let op! Ook in de vakantie zijn DONS 2 en 3 op woensdag gesloten.
Er is dan alleen centrale opvang op DONS 1, Dongeschool en DONS 4, Olympiaschool.

DONS 1, 2 en 3: Junivakantie van maandag 18 juni t/m vrijdag 22 juni.
DONS 4: Junivakantie van maandag 25 juni t/m vrijdag 29 juni.

We maken er een gezellige zomerse vakantie van!

Zomerstands op DONS-locaties

In de week van 2 juli staan er op alle DONS-locaties op de maandag, dinsdag en donderdag Zomerstands, waar je informatie kan vinden over de zomervakantie en natuurlijk al je vragen kan stellen. We geven dan ook het Zomer Handboek 2018 mee aan de kinderen.

Vrolijk nieuws!

De DONS-kinderen hebben in de meivakantie maar liefst 1273,60 euro opgehaald voor Stichting Opkikker.
Om nog meer kinderen te kunnen helpen hebben we met DONS besloten om het bedrag te verdubbelen naar 2500,-.
Daarmee kan de stichting weer een aantal mooie opkikkerdagen organiseren.

En een bijzonder bedankje voor Elio uit groep Goud op DONS 1.
Zij spaarde het hele jaar voor DONS in haar spaarpot en heeft maar liefst 70,70 bijgedragen.

Dank jullie wel!!

Meivakantie – DONS voor Vrolijkheid

Deze meivakantie zamelt DONS geld in voor Stichting de Vrolijkheid! In Nederland groeien duizenden kinderen en jongeren op in asielzoekerscentra. Voor deze jonge nieuwkomers is er Stichting de Vrolijkheid: een bonte stoet van kunstenaars, muzikanten en andere creatieven die kinderen en jongeren, die in Nederlandse azc’s wonen, workshops en projecten aanbiedt op het gebied van theater, muziek, dans en beeldende kunst. Dit met het doel de veerkracht van deze doelgroep te versterken en hen te helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten, om zo kinderen die leven in het niemandsland van een azc even kind te laten zijn en afleiding te bieden. Wij voelen vanuit DONS, vanwege de overeenkomende activiteiten en disciplines, een sterke verbintenis met de Vrolijkheid en willen ons graag inzetten om de kinderen in de asielzoekerscentra dezelfde mooie beleving te kunnen geven als onze eigen DONS-kinderen.

Lees meer over het project in de Nieuwsbrief Meivakantie – Stichting de Vrolijkheid.

DONS Songbook bij DONS CD 2016

Bij de laatste DONS CD (2016) heeft juf Dorien op veler verzoek een mooi Songbook gemaakt, waarin de teksten en akkoorden van alle liedjes staan.
Dus pak de gitaar of de ukelele en speel lekker mee met Het Bijtje, LEGO of Ik ben een Ninja!

DONS-verslag mee naar huis

Deze week (de laatste week voor de kerstvakantie) geven wij aan alle DONS-kinderen het traditiegetrouwe DONS-verslagje mee. Elk activiteitenblok hebben de DONS-docenten waarmee de kinderen gewerkt hebben een stukje geschreven over de ontwikkeling gedurende hun activiteitenreeks. In het DONS-verslagje zijn al deze stukjes gebundeld. Je kan dit verslagje gezellig bij de kerstboom samen met jouw kind(eren) lezen. Verder zijn ouders van harte uitgenodigd om naar aanleiding van het verslagje een gesprek met de locatiemanager te hebben. Als je hier behoefte aan hebt, geef dit dan aan bij de locatiemanager.

Tariefwijziging per januari 2018

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

In november hebben jullie van ons een nieuwsbericht ontvangen over de wijziging van de tarieven van DONS per 1 januari 2018.

Het uurtarief gaat per 1 januari 2018 naar € 7,35 en het flextarief gaat naar € 8,10 per uur. Op onze website vind je bij Tarieven en Contract het nieuwe tarievenoverzicht per DONS-locatie. De tariefwijziging is ter advisering aan de oudercommissies van DONS voorgelegd en besproken.

De tariefwijzing is gebaseerd op de volgende punten:

 • Loonstijging van 3% (CAO Kinderopvang);
 • Hogere huur uitgaven door tariefwijzing voor medegebruik in de scholen waarmee wij samenwerken;
 • Stijging van de overheadkosten door het implementeren van overheidsregels (introductie mentorschap, veranderingen IKK wet);
 • DONS gaat meer financiële ruimte creëren voor het volgen van bijscholing  op ieder niveau in de organisatie.

De maximaal te vergoeden uurprijs gaat in 2018 ook omhoog, van € 6,69 (in 2017) naar € 6,95 (in 2018). Daarnaast wordt de inkomenstabel geïndexeerd met 2%, waardoor je mogelijk voor een gunstiger toeslag percentage in aanmerking komt.

We raden je aan om deze gegevens uiterlijk in december via Mijn Toeslagen door te geven aan de Belastingdienst, zodat je vanaf januari 2018 de juiste kinderopvangtoeslag ontvangt. Als je hulp nodig hebt bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag of aanvullende administratieve vragen hebt rondom deze wijziging kijk dan op onze website bij Kinderopvangtoeslag of neem contact op met het DONS Kantoor.

We vertrouwen erop jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Hartelijke groet,

Het DONS Kantoor

Verhoging kinderopvangtoeslag 2017

Goed nieuws: in 2017 gaat de kinderopvangtoeslag weer omhoog. In 2016 was er al een stijging, maar ook voor 2017 is er extra geld voor de kinderopvang uitgetrokken. Dit geldt zowel voor de buitenschoolse opvang als de dagopvang.

Vanaf 2017 komt er jaarlijks 200 miljoen euro extra beschikbaar voor de kinderopvang, waarvan 136 miljoen euro voor de inkomensafhankelijke kinderopvangtoeslag. Dat betekent dat voortaan alle ouders minimaal een derde van de kosten van kinderopvang vergoed. Bijna elke ouder met kinderen in de opvang gaat er in 2017 financieel op vooruit, zowel bij het eerste kind als het tweede kind. De meevaller zit tussen enkele tientjes tot ruim 900 euro. Het zijn vooral ouders in de midden en hoge inkomensgroepen die vanaf 2017 veel minder voor kinderopvang gaan betalen.

Lees het hele artikel verder op de website Ouders van nu.nl

Dag lieve juf Eva

Eva

Na jaren les te hebben gegeven bij DONS, en vooral op DONS 3, gaat juf Eva afscheid van ons nemen om zich fulltime op het regisseren te kunnen storten. Zij heeft in haar jaren bij DONS de gekste typetjes gespeeld en de mooiste verhalen verteld. Ze heeft de leukste quizzen, de meest ambitieuze toneelstukken (van Moord in de Kerststal tot Romeo’s en Julia’s) en de grappigste eetbare egels gemaakt. Wat juf Eva zo bijzonder maakt is dat ze zo stoer is, altijd vrolijk en altijd in voor een heleboel grapjes. Lieve juf Eva, we zullen je ongelofelijk gaan missen, want zo’n juf als jou vind je niet gauw! Heel veel succes, we komen allemaal naar jouw stukken kijken!!

En ook juf Sophie gaat DONS verlaten.

Dag lieve juf Sophie

DONS_Sophie
In de laatste Nieuwsbrief namen we afscheid van juf Sanne en nu verlaat haar zusje, juf Sophie, ook het DONS- nest. Juf Sophie heeft alweer 5 jaar vol overgave bij DONS gewerkt. Ze zoog de meest spannende verhalen uit haar duim en kon aan één stuk door kletsen over ‘de liefde’ en ‘verkering’ en joeg de jongens op de kast met anekdotes over ‘kusjes met lippenstift’. Ze is op de Donge voor veel kinderen de aller-, allerleukste gymjuf geweest en deed bijna ieder jaar mee aan de Koningsspelen op het plein. Op de woensdagen bij DONS heeft ze een echt familiegevoel gecreëerd en op de andere dagen maakte ze met de kinderen de gymzaal en het plein onveilig met blokthema’s als “Wie is de mol?” en “Kamp DONS”. “Voor NOPPES” was een van haar favoriete blokken, waarin ze met de kinderen karweitjes uitvoerde zonder er heitjes voor te vragen en uiteindelijk in het nabijgelegen bejaardentehuis de senioren trakteerde op een daverende show met goocheltrucs, zang en dans! Na haar vertrek zullen we bij DONS proberen alle records te verbreken die juf Sophie met groep Blauw vorig schooljaar heeft gezet tijdens de “DONS Records” weken. Manmanman, wat zullen we je missen! Dank je wel voor alle mooie momenten! Heel veel succes op het ROC, waar je vast de sportiefste (en zeker weten de leukste) juf Nederlands bent!

En ook juf Eva gaat DONS verlaten.

Nieuwe schooltijden DONS 3

Naar aanleiding van de nieuwe schooltijden van de Notenkraker wordt het nieuwe bedrag per maand, per afgenomen dag, per 1 september 2016 verhoogd naar 166,60 euro. We zijn natuurlijk wel vanaf het begin van het nieuwe schooljaar op school van 14.30 tot 18.30 en zoals jullie van ons gewend zijn, zullen we er weer super gezellige DONS dagen van maken.
Vergeet niet de aanpassingen door te geven aan de Belastingdienst via www.mijntoeslagen.nl. De opvangtijden en dus het aantal uur per maand worden per 1 september 2016 aangepast. Voor een maandag, dinsdag, donderdag of een vrijdag zal dat 24,5 uur per maand zijn.

Jaaropgaaf 2015

De jaaropgaaf van 2015 kun je aanvragen via info@donsopvang.nl onder vermelding van de naam van jouw kind(eren), dan sturen wij de opgaaf naar je toe.

Zomer EHBO DONS-team

Afgelopen dinsdag heeft zo goed als het hele DONS-team een EHBO-training gehad met extra aandacht voor zomer-EHBO-vaardigheden, zoals insectenbeten, zonnesteek etc. Tijdens de zomervakantie wordt er alle dagen op elk honk (jongsten, middelste en oudsten) een Hoofd BHV aangewezen.

EVC-traject juf Yalan

Bij DONS werken mensen die klaar zijn met studeren, geen stagiaires. Wij nemen mensen aan die verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen om zelfstandig te werken met kinderen en die de vaardigheden hebben om binnen een team te werken met groepen kinderen van verschillende leeftijden. Soms komt het voor dat iemand die afgestudeerd is aan bijvoorbeeld het conservatorium, een Ervarings Certificaat-traject (EVC) moet doorlopen, om het behaalde diploma te laten toetsen aan de opleidingseisen die de Wet Kinderopvang aan de functie stelt (zie www.FCB.nl). We sluiten een toekomstige samenwerking met stagiaires niet uit. 
Op het moment volgt juf Yalan het EVC-traject.

Help mee met de DONS Zolder!

Op de DONS Zolder op onze website is een prikbord-pagina toegevoegd! Je kunt zelf, via prikbord@donsopvang.nl, iets insturen. Denk aan mooie tekeningen, brieven, gedichten en foto’s! Het prikbord is nu nog een beetje kaal. Helpen jullie mee?

Kleurgroepwissel na zomervakantie

Met de start van het nieuwe schooljaar en de start in een nieuwe groep worden de kleurgroepen bij DONS ook weer herzien. Bij het samenstellen van de kleurgroepen houden we zoveel mogelijk rekening met vriendjes en vriendinnetjes, maar ook houden wij de gehele groepssamenstelling in de gaten en kijken we of de kinderen toe zijn aan een volgende stap. Voor het einde van de zomervakantie krijgen jullie allemaal bericht over de kleurgroepwissels. Het zou fijn zijn als jullie je kind(eren) met de start van het nieuwe schooljaar hier een beetje op voorbereiden.

DONS CD 2016 in aantocht!

Wil je deze zomer weer lekker meezingen in de auto met de DONS-liedjes van het afgelopen jaar? Dat kan, want de nieuwe DONS-CD is binnenkort beschikbaar! Deze keer vragen we 5,- per CD om de kosten te dekken. Het is ontzettend leuk om te doen, maar ook erg kostbaar. Neem dit graag contant mee naar DONS in de laatste schoolweek. Tijdens het ophaalmoment worden de CD’s verkocht. De eerste en tweede cd zullen we ook opnieuw aanbieden. Geldig zolang de voorraad strekt!

Oudere kinderen (8+) bij DONS

Een aantal DONS-ers is in oktober samengekomen om te brainstormen over ‘Oudere Kinderen’ bij DONS (8+). We willen het namelijk zo aantrekkelijk mogelijk voor ze blijven houden bij DONS. Er gebeuren natuurlijk al een heleboel leuke, mooie en toffe dingen, maar het afgelopen blok zijn er een aantal (nieuwe) gebruiken, activiteiten, tradities ingevoerd en/of uitgebouwd. Om dit in goede banen te leiden zijn er per locatie één of twee mensen aangesteld die dit coördineren: DONS 1: juf Lital & meester Jelle, DONS 2: juf Lital, DONS 3: juf Rosan & meester Younes. Met de DONS-docenten die dit blok op groep (Paars), Rood en Goud staan blijven zij aan de gang om ervoor te zorgen dat DONS voor de ‘Oudere kinderen’ een fijne plek blijft zijn om te kunnen vertoeven.