Ophaalroute DONS 3

Hallo allemaal!

Aangezien we van veel ouders vragen krijgen omtrent het ophalen van de kinderen bij DONS, hoe het precies gaat na de Dagsluiting en waar jullie je kinderen kunnen vinden, hebben we hier een overzicht gemaakt om het weer even op te helderen!

 • Als jullie de kinderen komen ophalen vóór 17:15 uur kun je als je het gebouw inloopt (rechts bij de trappen naar boven) een whiteboard zien, met daarop welke kleurgroep in welk lokaal zit. Superhandig, want zo weet je gelijk waar je kind zich bevindt!
  Mocht je je kind nou veel eerder komen ophalen dan 17:15 uur, dan horen we dat graag via een berichtje op de DONS-telefoon. Dan kunnen we daar namelijk rekening mee houden met de activiteit!
 • Als jullie tussen 17:15 en 17:30 uur bij ons binnenlopen dan willen we jullie graag uitnodigen om bij onze presentatie te komen kijken! Bij het podium kun je zien wat voor leuke dingen de kinderen die dag hebben gedaan.
  Voor ons is dit altijd een gezamenlijk afsluitmoment van de dag, dus het is voor ons fijn als jullie de kinderen niet tijdens de presentatie uit de groep halen. Haast kan natuurlijk een keertje voorkomen, maar het leidt ook af van wat er op het podium gebeurt. Alvast bedankt!
 • Na de Dagsluiting gaan we na de herfstvakantie weer lekker binnen spelen. De speelzaal en de danszaal zijn beschikbaar voor groep blauw, paars, rood en goud. Bij het podium kun je de kinderen uit groep wit, groen, geel en oranje vinden!
  Het kan natuurlijk voorkomen dat het ineens nog even lekker weer is. Het zou kunnen dat er dan wat groepen buiten spelen. Dit is natuurlijk eerder uitzondering dan regel, want in principe spelen we binnen. Tip van de kip: werp voor de zekerheid even een blik op het schoolplein, dan loop je de kids niet voorbij.

Hopelijk is het zo voor iedereen weer duidelijk hoe het ook al weer precies in elkaar zit!

 • Daarnaast zouden we jullie er graag nog even op wijzen dat de regel is bij ons dat de kinderen zich met degene die ze ophaalt, afmelden bij hun eigen DONS-juf of –meester. Die geven ze dan een hand en leveren hun lintje in, zodat de docent kan noteren en bijhouden dat het kind ook daadwerkelijk is opgehaald.
  Voor ons is dit ook een moment waarop we een overdracht kunnen doen met de ouders/verzorgers over hoe de dag ging! Daarnaast hebben we op de Notenkraker veel nieuwe docenten, dus ik zou zeggen: stel je gerust even voor! Het is voor onze nieuwe docenten ook fijn om te weten welke ouder/verzorger bij welk kind hoort.

Groetjes, Froukje en Jessica!