DONS Dongeschool

Openbare Basisschool de Donge
Dintelstraat 5-7, 1078 VN Amsterdam, 020 664 12 88
www.dongeschool.nl

DONS Dongeschool: 06 19 00 60 35, info@donsopvang.nl
Oudercommissie: oc1@donsopvang.nl , LRK : 141798828

Openingstijden

Op reguliere opvangdagen is DONS Dongeschool open van 15:00 uur tot 18:30 uur.
Op woensdag is DONS Dongeschool open van 12:30 uur tot 18:30 uur.
Op studie- en vakantiedagen is DONS Dongeschool open van 8:00 uur tot 18:30 uur.
Op officieel erkende feestdagen is DONS Dongeschool gesloten.Over DONS Dongeschool

DONS begon in 2009 op de Dongeschool als een actieve opvangorganisatie met theater en onderwijs als speerpunten, met twee gedreven en enthousiaste oprichters met idealistische ideeën en wilde plannen èn een handvol kinderen. Sindsdien is er veel veranderd.
DONS maakte meerdere groeispurten door, heeft op de bres gestaan om haar concept te verdedigen en te bewaken en heeft gevochten voor een vruchtbare samenwerking met de Dongeschool, het schoolbestuur Openbaar Onderwijs aan de Amstel en Stadsdeel Amsterdam Zuid.
We weerlegden algauw de focus van toneel naar ook andere creatieve vakgebieden en stelden gediplomeerde beroepskrachten aan met disciplines als beeldende vorming, muziek, gymnastiek en dans. Er volgden meerdere  locaties in en om Amsterdam en natuurlijk een eigen DONS-kantoor.

DONS vangt enkel de kinderen op van de basisschool waar DONS Opvang gestationeerd is. De Dongeschool telt zo’n 430 kinderen. We vangen per week iets minder dan de helft van deze kinderen op. We maken gebruik van de ruimtes binnen de school, zoals de speelzaal, de grote gymzaal en leslokalen. Naast Buitenschoolse Opvang verzorgt DONS op de Dongeschool ook Lessen Onder Schooltijd. Zo verzorgen we dramalessen en helpen we met de musical en het grote zomerfeest aan het einde van het schooljaar.Oudercommissie

De oudercommissie van DONS Dongeschool bestaat uit:

Xander Bremer
Desiree Koopmanschap
Helen ZwetselaarLocatiemanager Locatiemanager DONS Dongeschool

De  locatiemanager op DONS Dongeschool is Esther. Esther is afgestudeerd aan de Sociale Academie, Kunst en Cultuur. Ze werkt al behoorlijk wat jaren met kinderen. Esther is werkzaam geweest als jeugdwerker in De Pijp. Hierna legde zij zich jaren vast aan de talentontwikkeling van kinderen. Bij DONS wil Esther met de kinderen de vakgerichte expertise van de docenten er een heerlijke creatieve boel van maken en de kinderen een enorme fantastische en kunstzinnige ervaring  na schooltijd mee geven. Het kernteam van DONS 1 bestaat uit Tess, Eugenie, Britt, Tara, Juul en Steven

 

Bekijk hier het hele team.

 

Kernteam

Eugenie
Tess
Britt
Tara
Juul

Schrijf je nu in bij DONS Dongeschool