DONS 1, De Dongeschool

Openbare Basisschool de Donge
Dintelstraat 5-7, 1078 VN Amsterdam, 020 664 12 88
www.dongeschool.nl

DONS 1: 06 19 00 60 35, info@donsopvang.nl
Oudercommissie: oc1@donsopvang.nl , LRK : 141798828

Openingstijden

Op reguliere opvangdagen is DONS 1 open van 15:00 uur tot 18:30 uur.
Op woensdag is DONS 1 open van 13:00 uur tot 18:30 uur.
Op studie- en vakantiedagen is DONS 1 open van 8:00 uur tot 18:30 uur.
Op officieel erkende feestdagen is DONS 1 gesloten.Over DONS 1, De Dongeschool

DONS begon in 2009 op de Dongeschool als een actieve opvangorganisatie met theater en onderwijs als speerpunten, met twee gedreven en enthousiaste oprichters met idealistische ideeën en wilde plannen èn een handvol kinderen. Sindsdien is er veel veranderd.
DONS maakte meerdere groeispurten door, heeft op de bres gestaan om haar concept te verdedigen en te bewaken en heeft gevochten voor een vruchtbare samenwerking met de Dongeschool, het schoolbestuur Openbaar Onderwijs aan de Amstel en Stadsdeel Amsterdam Zuid.
We weerlegden algauw de focus van toneel naar ook andere creatieve vakgebieden en stelden gediplomeerde beroepskrachten aan met disciplines als beeldende vorming, muziek, gymnastiek en dans. Er volgden meerdere  locaties in en om Amsterdam en natuurlijk een eigen DONS-kantoor.

DONS vangt enkel de kinderen op van de basisschool waar DONS Opvang gestationeerd is. De Dongeschool telt zo’n 430 kinderen. We vangen per week iets minder dan de helft van deze kinderen op. We maken gebruik van de ruimtes binnen de school, zoals de speelzaal, de grote gymzaal en leslokalen. Naast Buitenschoolse Opvang verzorgt DONS op de Dongeschool ook Lessen Onder Schooltijd. Zo verzorgen we dramalessen en helpen we met de musical en het grote zomerfeest aan het einde van het schooljaar.Oudercommissie

De oudercommissie van DONS 1 bestaat uit:

Xander Bremer
Desiree Koopmanschap
Caroline MichelLocatiemanager Locatiemanager DONS 1, De Dongeschool

De locatiemanager op DONS 1 is Marleen. Zij heeft in diverse rollen met en voor creatieve mensen gewerkt. De afgelopen jaren in het onderwijs als teamleider, docent, coach, docentopleider bij o.a. de Artiestenopleidingen van het ROC van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam en daarvoor in het theater als kostuummaker voor o.a. De Nederlands Opera en in haar eigen atelier. Haar intentie is om er elke dag een feestje van te maken op de Dongeschool.

Het kernteam van DONS 1 bestaat uit Marleen, Eva, Esmee, Marlinde, Eugenie en Youandi.

Bekijk hier het volledige DONS-team van DONS 1 Donge.

Kernteam

Eva
Esmee
Marlinde
Eugenie
Youandi

Schrijf je nu in bij DONS 1, De Dongeschool