DONS 1, De Dongeschool

Openbare Basisschool de Donge
Dintelstraat 5-7, 1078 VN Amsterdam, 020 664 12 88
www.dongeschool.nl

DONS 1: 06 19 00 60 35, info@donsopvang.nl
Oudercommissie: ocie1@donsopvang.nl , LRK : 141798828

Openingstijden

Op woensdag is DONS 1 open van 13:00 uur tot 18:30 uur.
Op studie- en vakantiedagen is DONS 1 open van 8:00 uur tot 18:30 uur.
Op reguliere opvangdagen is DONS 1 open van 15:00 uur tot 18:30 uur.
Op officieel erkende feestdagen is DONS 1 gesloten.

 

Let op! Op dit moment hanteren wij een wachtlijst

 

Richtlijnen veiligheid en hygiëne aangepaste openstelling DONS 1Over DONS 1, De Dongeschool

DONS begon in 2009 op de Dongeschool als een actieve opvangorganisatie met theater en onderwijs als speerpunten, met twee gedreven en enthousiaste oprichters met idealistische ideeën en wilde plannen èn een handvol kinderen. Sindsdien is er veel veranderd.
DONS maakte meerdere groeispurten door, heeft op de bres gestaan om haar concept te verdedigen en te bewaken en heeft gevochten voor een vruchtbare samenwerking met de Dongeschool, het schoolbestuur Openbaar Onderwijs aan de Amstel en Stadsdeel Amsterdam Zuid.
We weerlegden algauw de focus van toneel naar ook andere creatieve vakgebieden en stelden gediplomeerde beroepskrachten aan met disciplines als beeldende vorming, muziek, gymnastiek en dans. Er volgden meerdere  locaties in en om Amsterdam en natuurlijk een eigen DONS-kantoor.

DONS vangt enkel de kinderen op van de basisschool waar DONS Opvang gestationeerd is. De Dongeschool telt zo’n 430 kinderen. We vangen per week iets minder dan de helft van deze kinderen op. We maken gebruik van de ruimtes binnen de school, zoals de speelzaal, de grote gymzaal en leslokalen. Naast Buitenschoolse Opvang verzorgt DONS op de Dongeschool ook Lessen Onder Schooltijd. Zo verzorgen we dramalessen en helpen we met de musical en het grote zomerfeest aan het einde van het schooljaar.Oudercommissie

De oudercommissie van DONS 1 bestaat uit:

Joost Visser, vader van Sare en Pepijn
Hanke Kwadijk, moeder van Klaas en Willem
Desiree Koopmanschap, moeder van Jet
Xander Bremer, vader van MerelLocatiemanager Locatiemanager DONS 1, De Dongeschool

De locatiemanager op DONS 1 is Wies Olde Riekerink. Wies studeerde in 2009 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam als docent Beeldende Vorming. Sindsdien geeft ze les, exposeert eigen werk, ontwerpt decors, schminkt op verschillende events, maakt illustraties en kinderverhalen, organiseert kinderfeestjes en (kleding)ruilfeesten. Maar het liefst is zij creatief aan het werk met kinderen en dat doet ze maar al te graag bij DONS! Daarnaast woont en werkt Wies in een woon-werk collectief (Wijk 7) in Zuid-Oost met haar vriend, zoontjes Rafa, Sef en Fela en 20 andere creatievelingen.

 

 

Het kernteam van DONS 1 bestaat uit Wies, Eva, Hannah, Steven en Lieke.

Kernteam

Eva
Hannah
Steven
Lieke

Schrijf je nu in bij DONS 1, De Dongeschool