Interview met een DONS-docent: Youandi

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik ben een echte DONS-er omdat ik het belangrijk vind dat kinderen zowel individueel als samen plezier hebben en doormiddel van kunstzinnige vakken en activiteiten vergroot het plezier bij de kinderen waardoor ze zichzelf naar mijn mening beter kunnen ontwikkelen. Ik vind het leuk om als DONS-er aan deze ontwikkeling mee te kunnen werken en daarom zit ik helemaal op mijn plek.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk sinds dit nieuwe schooljaar met veel plezier op de locatie DONS 1 Donge. Het is een grote school met veel leerlingen wat zorgt voor veel reuring en gezelligheid. Soms een beetje chaotisch maar ook dat heeft zeker zijn charmes. Ook geef ik DNO-lessen op de locatie DONS 2 Scholekster aan de bovenbouw en de onderbouw.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Ik ben bij DONS terecht gekomen via mijn schoonfamilie. Mijn schoonvader is namelijk de oprichter van DONS. Ik ben zelf afgestudeerd aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts, zowel uitvoerend dans als docent dans. Ik vind het heel leuk om het uitvoerend werkveld te combineren met werken in het onderwijs. DONS zocht nieuw personeel en zo had ik meteen een leuke baan na het afstuderen!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Wat ik het allerleukste vind bij DONS is dat ik lekker mezelf kan zijn en mijn creatieve gedachten kan gebruiken tijdens mijn werk. Dit uit zich in leuke, leerzame en kunstzinnige activiteiten voorbereiden, personages spelen en vooral lekker gek doen.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Laatst was ik mijn stem verloren en toen kwam ik samen met wat kinderen uit groep Groen op het idee om mijn stem te gaan zoeken op het schoolplein… Na zoeken in de boom, achter de bosjes, in de zandbak en op de glijbaan kwamen we samen tot de conclusie dat mijn stem buiten op het schoolplein niet te vinden was. Gelukkig kwam ik de volgende dag weer terug met stem en lag hij gewoon thuis in een laatje hahaha!

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Mijn favoriete DONS-liedje hoef ik geen moment over te twijfelen: Lekker Dansen! Waarom? Ik sta bij sommige kinderen van DONS ook wel bekend als de rap juf. Vaak maak ik rijmende zinnen met een stoere stem, waar de kinderen erg om moeten lachen. Lekker Dansen is een rapnummer en daarnaast ben ik ook nog eens altijd aan het dansen 🙂

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Als ik niet aan het DONS-en ben, ben ik zoals ik net al zei altijd aan het dansen. Dit is dan ook mijn werk naast DONS. Ik ben momenteel te zien in de tv-show ‘Dancing with the Stars’ in België!