Interview met een DONS-docent: Yalan

DONS_Yalan

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik ben zelf nog een kind! Wat is er nou leuker dan heel de dag te kunnen ravotten met de liefste en vrolijkste kinderen van Amsterdam? Ik ben altijd als kind al gek geweest op spelletjes en die liefde is nooit meer overgegaan. Daarbij geniet ik er enorm van om al die blije gezichtjes te zien tijdens het zingen van een lekker DONS-liedje!

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk maandag en donderdag op de Dongeschool en dinsdag op de Olympia. Ik voel me enorm thuis op allebei de locaties. De Donge is een grote school met erg veel DONS-kinderen. Ik sta ook op twee drukke dagen natuurlijk! Het is erg leuk voor de kinderen die DONS drukte bij een dag op de Donge. Daarentegen is de Olympia nog wat kleiner en lekker in groei, maar daardoor juist enorm knus.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Net na het behalen van mijn diploma aan de opleiding Muziektheater in Tilburg, was ik druk op zoek naar leuk en creatief werk. Ik weet nog dat ik dacht: Het zou ontzettend leuk zijn om gevarieerde theater/muziek lessen te kunnen geven aan jonge kinderen! – En hoppa, daar stond ineens de vacature! Het leek me op dat moment te leuk om waar te zijn. Op de dag van mijn sollicitatie was ik iets te vroeg, en heb daardoor even een kwartiertje bij het eten en drinken gezeten in de speelzaal. Ik zag alle snoetjes zeer geconcentreerd hun koekje eten en met grote ogen luisteren naar het verhaaltje van juf Joska. Toen er ook nog twee Groentjes tegen me aan kwamen zitten met hun duim in hun mond, was ik eigenlijk al om. Wat heb ik mijn best gedaan tijdens deze sollicitatie – haha!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Alles kan! Alle creatieve ideeen en worden gewaardeerd en iedereen zorgt ervoor dat er fantastische thema’s bedacht worden voor weer een nieuw DONS blok. Daarbij is de onderlinge sfeer tussen de collega’s zo leuk, dat je je altijd gesteund en geinspireerd voelt.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
De overgangen van vrij spelen naar les-activiteit probeer ik altijd te vullen met spelletjes. DONS-quizzen, Rijmspelletjes, Zoekspelletjes. Ik vind het leuk om gekke dingen te bedenken en de kinderhersentjes even te horen kraken.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Nou, toevallig is net de nieuwe DONS-cd uit en ben ik DOL op het nummer “Omgekeerde sprookjes”  van juf Linde. Het voelt als een singer-songwriter nummer, blijft lekker hangen en is heerlijk om mee te zingen! Deze komt zeker op mijn Ipodje deze zomer.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Op dit moment repeteer ik met Theater Gnaffel (Zwolle) aan een voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar met Poppenspel. De voorstelling heet Joep! en gaat over een klein schaapje wat stottert. Ik geniet met volle teugen, omdat poppentheater voor kinderen erg magisch en toegankelijk is. Daarbij zijn de poppen prachtig gemaakt en wordt het – naast het verhaal met veel mooie thema’s – beeldend een erg mooi plaatje. Daarnaast werk ik ook nog een aantal dagen in de maand in een sprookjesachtig pretpark in het zuiden van het land (laten we de naam niet noemen en de magie vooral in stand houden!). Ik werk daar op dit moment in een Diner-show. Kom vooral een keertje langs om pizza/pasta te eten, dan zing ik een paar mooie Italiaanse liedjes voor je!

Lees ook de interviews met AnnemiekeJanskeNadia en Veerle.