Interview met een DONS-docent: Veerle van Veen


Waarom ben jij een echte DONS-er?

Een ‘echte’ DONS-er zijn is vooral genieten van de vrijheid van het lesgeven. Zoals alle andere echte DONS-ers sta ik met vol enthousiasme voor de groep om vooral creatief, leergierig en speels fantasierijke verhalen te vertellen en leuke opdrachten te verzinnen. Een echte DONS-er is niet bang om les te geven in dans, muziek, theater, sport of BEVO. Verzin daar nog een gek typetje bij en het is compleet.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Op maandag en donderdag sta ik bij DONS 5, de Bussumse Montessorischool. Dit is een school waar je met open armen wordt ontvangen, een warm bad. Op de dinsdag sta ik bij DONS 4, Olympiaschool. Dit is een fijne school om te werken met een geweldig schoolplein.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Via een echte DONS-er genaamd Edwin. Ik werd zo enthousiast van Edwin zijn verhalen over DONS dat ik niet lang daarna een mailtje stuurde en binnen no-time ook voor de groep stond.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Heel erg veel! Het werken in alle disciplines, het op een speelse manier lesgeven, uit je comfortzone treden en gekke typetjes spelen. Werken met inspirerende collega’s. Grappen maken met de kinderen en nieuwe dingen leren. Zo leerde ik afgelopen blok een Eiffeltoren met een Ztring te maken en skate ik met Flash wielen onder mijn schoenen over het schoolplein. Een dag bij DONS zit altijd vol verrassingen.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Ik vertelde dat ik in mijn vrije tijd graag als clown door het leven ga. Tijdens de dag afsluiting zette ik een pruik op en deed ik simpele gekke clown trucjes. Aan het einde van de presentatie kwamen veel kinderen met ongeloof naar mij toe. Kun je echt een stuk touw uit je mond trekken?

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Ik ben een Ninja en Tijger in een poezenpak.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Tja, heel veel. Om te beginnen ben ik net moeder geworden van mijn dochter Loeke. Ik ben dan ook veel tijd kwijt aan het verschonen van luiers en haar knuffelen. Een keer in de week trek ik mijn schoenen en sokken uit en gooi ik mijn armen in de lucht om te swingen tijdens Afro Mix dans. Daarnaast klus ik bij in o.a. vormgeving, illustratie en museumeducatie. Maar het liefst ga ik naar een goed concert, spreek ik met vrienden af, lees ik een boek, teken iets of ben ik te vinden in de Weggeefwinkel, waar ik als vrijwilliger werk.

Lees ook de interviews met DONS-docenten: Lisa en Willemijn.