Interview met een DONS-docent: Tim

15094280_10154496335816293_1626536972648025972_n

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik vind het heel leuk om te spelen! Muziek, spelletjes theater of gewoon even lekker buiten op het plein, bij DONS kan het allemaal. Bij DONS is er de ruimte om vanuit de leukste disciplines activiteiten te bedenken waar tijdens schooltijd steeds minder tijd voor is. DONS is het leukste van een schooldag!

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk nu op dinsdag bij DONS 3 op de Notenkraker en op donderdag bij DONS 1 op de Dongeschool. Twee verschillende scholen in heel verschillende wijken van de stad, maar allebei heel erg gezellig.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Vanuit een muzikale samenwerking met juf Fiora kwam ik achter het bestaan van DONS. Toen heb ik meteen een mailtje gestuurd, et voila.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
De verscheidenheid aan disciplines en enthousiaste collega’s maken een veelzijdig team en een rijk aanbod van activiteiten voor de kinderen. Door samen met een collega een activiteitenreeks te bedenken verbreed je je eigen kennis en ideeën, dat werkt heel goed!

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Een paar kinderen bleven mij vragen om hun veters te strikken. Toen dacht ik, dit kan nog vrolijker; we hebben er een liedje van gemaakt!

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Oeh… dat weet ik eigenlijk nog niet zo goed. Er zijn er best wel veel. Hier kom ik nog op terug.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Ik maak graag muziek met bandjes en ik heb een jeugd-theatervoorstelling gemaakt; De Mier. Dit is een voorstelling op basis van het boek; Het vertrek van de Mier van Toon Tellegen. Hierin speel ik mijn eigen orkestje in een loop-station en dat is echt een feestje om te doen! Ook is de volgende voorstelling al in de maak.

Lees ook de interviews met Anke, Eva en Younes.