Interview met een DONS-docent: Talitha

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Bij DONS kan ik de twee dingen die ik het liefste doe combineren; actief bezig zijn met dans en andere kunstzinnige/creatieve activiteiten en zorg dragen voor anderen. Als DONS docent ben ik elke dag actief bezig met allebei. Verder vind ik het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen op kunstzinnig/creatief gebied en zo ook zelf nieuwsgierig hiernaar worden. Als DONS docent kan ik hieraan bijdragen door elke keer weer creatieve en uitdagende lessen, spellen of opdrachten te verzinnen. Ik zit helemaal op mijn plek bij DONS!

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Op dit moment zit ik in het kernteam van de Notenkraker. Een grote DONS-locatie met veel hele leuke en lieve kinderen. Ik werk met veel collega’s in allerlei verschillende disciplines, circus, theater, beeldend, dans en muziek. Er is altijd wel iemand aan het dansen of zingen!

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Vriendinnetje en mede-collega Froukje Zuidema, (ook werkzaam op de Notenkraker) werk(t)en al samen bij een musicalschool. Terwijl ik druk bezig was met afstuderen aan de Academie voor Danseducatie, keek ik ook al met één oog naar mogelijke werkplekken. Froukje vertelde iedere keer heel enthousiast over DONS, de kinderen en al haar collega’s en vertelde hierbij ook dat DONS nog nieuwe collega’s zocht. Vanzelfsprekend moest ik na alle enthousiaste verhalen wel gaan solliciteren. Hier heb ik geen moment spijt van gehad, want wat is dit een top baan!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Dat alles mag en alles kan! (nou ja, bijna dan). Ik ben zelf een dansdocent, maar vind het ook fantastisch om op andere manieren creatief met de kinderen bezig te zijn. Knutselen, verkleden, bakken, schilderen, een tof spel bedenken. Noem maar op. Bij DONS is niks te gek!

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Oeee… dat zijn er stiekem al best wel veel! Op de maandagen zijn we op dit moment bezig met het thema ‘Hocus Sprookjes.’ Ik ben al een aantal keer omgetoverd geweest in een schoenveter, kikker, standbeeld, maar ook een heks en zo met een gemene lach achter verschillende kinderen aangerend om ze in mijn toversoepje te gooien. Natuurlijk heb ik zelf ook al een paar konijnen en kikkers tevoorschijn laten komen. Verder ben ik op dinsdag als Piloot Pien dringend op zoek naar mijn verdwenen vliegtuig….

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Oe, ik moet bekennen dat ik nog niet alle DONS liedjes ken, maar ‘’Ik ben een Ninja’’ is op dit moment wel mijn favoriet denk ik.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Als ik niet aan het Dons-en ben werk ik als dansdocent bij een musicalschool. Verder ben ik regelmatig te vinden in de sportschool, maar bak ik ook met alle liefde een taart voor je. Wanneer ik even tijd heb, vind ik het fijn om in een hoekje weg te kruipen met een goed, dik boek, het liefst iets met een historisch tintje.

Lees ook de interviews met: Marit, Evelien, Ruben, Maris, Veerle, Tjallie, Vera, Kayleigh, Denise en Danique.