Interview met een DONS-docent: Nienke Botma


Waarom ben jij een echte DONS-er?

Ik ben gek op liedjes schrijven en voor DONS kan ik dat lekker veel doen. Ik heb een grote fantasie, ik verkleed me graag en speel ook graag typetjes.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk op de Scholekster. Ik heb al met verschillende groepen gewerkt. Zo hadden we met groep Blauw het thema: ‘De bomen in’ en het lied ‘Ik ben een boom’ staat straks op de nieuwe DONS CD. Ik werk ook op de Notenkraker, deze locatie is weer veel groter. Ze hebben net een nieuw schoolplein met gave speeltoestellen erop. Het is leuk om op een kleine en een grote locatie te werken, dat houdt het lekker afwisselend.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Via google. Ik zocht een leuke baan en toen kwam ik DONS tegen. De leukste baan van de hele wereld!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Het werken met de kinderen en met hele leuke, creatieve docenten. En dat we werken met leuke thema’s, waar je weer leuke liedjes bij kan bedenken.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Ik heb in een van de groepen maar één jongen, dus had ik hem gezegd dat ik de week erna de hele dag met een snor zou lopen, zodat hij niet de enige jongen was. Dit heb ik ook gedaan, de hele dag met een papieren snor, dat was niet heel comfortabel.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Ik vind het nieuwe eindlied: ‘Dag dag DONS-dag’ heel erg leuk! Die zit nu alweer een paar dagen in mijn hoofd.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Dan ben ik moeder van Jazz, die nu 3,5 jaar oud is. En ik studeer ook nog voor de opleiding ‘Muziek op Schoot’.

Lees ook de interviews met DONS-docenten Edwin en Eva S.