Interview met een DONS-docent: Molly

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik voel me heel erg thuis bij DONS. Ik kan mezelf zijn en ik hou van verhalen vertellen, wat hier iedere dag kan tijdens koek en limo en de presentaties.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk op DONS 4 op de Olympiaschool met het prachtige gebouw en het heerlijke schoolplein waar ik me direct al thuis voel. Doordat de school een nieuwkomersklas heeft, zijn er veel kinderen die in andere landen hebben gewoond, wat het werken interessant maakt, omdat ik kennis maak met verschillende landen en talen.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Op mijn opleiding Theaterdocent aan de HKU kwamen twee DONS-ers vertellen over DONS en ik dacht toen direct, dat is wat voor mij! Terwijl ik aan het afstuderen was, heb ik gesolliciteerd en een dag na mijn diploma uitreiking had ik mijn eerste werkdag bij DONS.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
De andere DONS-meesters en -juffen met wie ik samenwerk. Zo een verrijking om met andere kunstenaars samen te werken.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Tijdens de presentatie meester Bart voor gek gezet, arme Bart!

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Limonade, limonade, veels te zoet man, veels te zoet!

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Ik ben een voorstelling aan het maken voor volwassenen over daten, samen met DONS-collega Esmee en ik ben Cultuurcoach op een school in Nieuw West. Daarnaast maak ik een voorstelling met pubers op de DAT!school in Noord. En af en toe geef ik workshops voor de Krakeling en de Toneelmakerij.

Lees ook het interview met DONS-docenten: Mara, Lars, Kaily en Kirsty.