Interview met een DONS-docent: Melina

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik ben een echte DONS-er, omdat ik het erg belangrijk vind dat kinderen naast hun reguliere lessen op school, ook in aanraking komen met kunstzinnige activiteiten. Ik denk dat dit erg goed is voor de ontwikkeling van het kind. Daarnaast vind ik het super belangrijk dat een kind zich veilig voelt bij mij en alles durft te vragen. Door veiligheid kan een kind zich nog beter ontwikkelen!

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Tot nu toe werk ik op de locatie DONS 3, Notenkraker. Ik vind het een hele leuke locatie, omdat het de grootste locatie is. Er zijn erg veel kinderen en dat maakt het het leukste. Ook mijn collega’s vind ik super aardig dus ik voel mij helemaal op mijn plekje!

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Anne Hoffschlag, ook werkzaam bij DONS 3, Notenkraker, is een goede vriendin van mij en ken ik al sinds de eerste klas van de middelbare school. Samen hebben wij het HBO afgerond op Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Na ons afstuderen is Anne gelijk gestart bij DONS en sindsdien hoorde ik super leuke verhalen! Ik was na mijn afstuderen vooral danslessen aan het geven op verschillende scholen. Toch merkte ik dat ik naar een vast team snakte, waarbij creativiteit centraal stond. DONS bleek daarvoor de ideale plek! Dus naast goede vriendinnen zijn Anne en ik nu ook collega’s geworden 🙂

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Het allerleukste vind ik dat je constant creatief bezig bent, op gebied van dans, muziek, theater, beeldende vorming etc. Ik vind creativiteit zo een mooie bezigheid en ben daarom ook zo dankbaar dat ik dat mijn werk mag noemen! Daarnaast vind ik het ook super leuk om de ontwikkeling van kinderen te volgen en om mij pedagogisch en didactisch steeds meer te ontwikkelen.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Ik ben natuurlijk nog pas net begonnen bij DONS, dus ik denk dat de gekke DONS-acties nog zeker van pas gaan komen. Wat er nu in mij te binnen schiet is dat ik bijna altijd merk dat er te weinig crackers in het krat zitten op het moment dat we al op de derde verdieping zitten. Dus ik hobbel bijna iedere week drie trappen naar beneden en weer omhoog om extra crackers mee te nemen. Naast creatief bezig zijn doe ik ook nog eens workouts bij DONS haha.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Om eerlijk te zijn heb ik die nog niet echt gehoord, omdat ik nog maar net ben begonnen. Ik ben daar wel heel erg benieuwd naar, dus ik hoop ze binnenkort te horen!

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Als ik niet aan het DONS-en ben, dan ben ik vooral aan het lesgeven op verschillende dansscholen en doe ik wel eens dansprojecten op basisscholen. Dansen is een van mijn favoriete bezigheden en daarom vind ik het ook zo leuk om dit over te dragen aan mijn leerlingen! Naast het lesgeven in dans, geef ik ook sport workouts aan volwassenen.

Lees ook de interviews met Krist, Keri, AnnemijnMarlinde en Laura.