Interview met een DONS-docent: Marlinde

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Omdat ik het heel leuk vind om met kinderen te werken en creatief bezig te zijn en bij DONS kan ik deze twee passies heel goed combineren.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk nu sinds kort op de maandag, dinsdag en donderdag op DONS 1 Donge met groep Blauw en groep Geel. De Dongeschool is een leuke school met veel lieve kinderen.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Afgelopen jaren heb ik begeleiding aan zorgleerlingen op basisscholen in Amsterdam gegeven. Ik miste daar het op een creatieve en speelse manier bezig zijn met kinderen. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar het werken op een creatieve BSO. Via via hoorde ik dat DONS dé BSO is waar je allerlei creatieve activiteiten (zoals theater, circus, knutselen) met kinderen kan doen.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Ik geniet heel erg van het plezier hebben met de kinderen. Ik vind het fijn als ze zich vertrouwd bij mij voelen en komen knuffelen en leuke verhalen met me delen. De sfeer binnen het team vind ik ook leuk en gezellig.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Ik denk dat ik in de zomer hele grappige, gekke dingen met de kinderen ga meemaken.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Het “Dag dag DONS dag liedje’ (andere liedjes ken ik nog niet haha 😉

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Ik ga graag naar de film, theater en cabaret. Ik vind het ook heerlijk om in het weekend de natuur in te gaan en lekker te wandelen. 

Lees ook de interviews met Krist, Keri, Melina, Davey, Laura en Annemijn.