Interview met een DONS-docent: Marit

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Omdat ik heel erg blij word van kinderen en me al te graag in hun wereld onderdompel. Ik ben zelf eigenlijk ook een groot kind en ik doe het liefst allemaal hele gekke dingen. De kinderen kijken er niet van op, volwassenen soms wel.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk momenteel vier middagen op de Dongeschool. Een super fijne, warme plek, al zeg ik het zelf. Een gezellige school met veel lieve juffen en meesters. En kinderen natuurlijk! Bijna vergeten.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Via meester Evert (helaas niet meer werkzaam bij DONS). Ik kwam hem tegen ergens op een borrel en die vertelde zo enthousiast over DONS. Ik was opzoek naar meer vastigheid en iets wat aansloot bij mijn achtergrond: 1+1 = 2!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Het allerleukste bij DONS vind ik de heerlijke chocoladekoekjes met suiker. Mmmmm… En als ik een gek personage mag spelen. En verhalen vertellen vind ik ook heel erg leuk. En knuffelen. En oh ja ook dansen!

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Ik doe nooit iets geks. Echt niet.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Tijger in een poezenpak.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Dan doe ik iets met film/tv/theater. Ik maak, schrijf, bedenk en acteer. Ik kook ook graag. Ik lees wat boeken, kijk tv, maar daar verandert ook niets mee. Ik voel nog steeds…he dat is een liedje van Marco. Nou toevallig! Verder houd ik heel erg van dansen tot diep in de nacht en boks ik ook heel graag. Dus kijk uit! Boks!

Lees ook de interviews met: Evelien, Talitha, Vera, Kayleigh, Maris en Danique.