Interview met een DONS-docent: Maris

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik ben een echte DONS-er, omdat ik er helemaal van overtuigd ben dat het onwijs goed is voor kinderen om naast al dat schoolwerk lekker toneel te spelen, muziek te maken, te bewegen en te creëren. Bij DONS kan ik dat voor heel veel kinderen mogelijk maken!

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk twee dagen op de BMS (DONS 5) en één dag op de Dongeschool (DONS 1). Twee hele verschillende scholen, en dat maakt die combinatie ook zo leuk! De BMS is klein en knus, we werken daar meestal met vijf DONS-ers, en de Dongeschool is daarentegen veel groter. Daar zijn we soms met meer dan tien juffen en meesters aan het werk! Elke dag is daar dan ook een gigantisch feest. Ik ben blij dat ik mijn steentje bij kan dragen op beide locaties.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Ik was in juni bijna klaar met de opleiding Docent Theater, dus toen werd het tijd om rond te gaan kijken. Op Facebook kwam ik de vacature van DONS tegen en toen heb ik meteen een mailtje gestuurd!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Ik vind een activiteit doen met de kinderen het allerleukst. Een leuk thema kiezen en daar dan van alles bij verzinnen is heel tof om te doen. En het leukste? Álles is mogelijk!

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Dan moet ik toch meteen denken aan een beetje een domme actie, op mijn tweede dag als DONS-er op de BMS. Toen stond ik voor het eerst alleen op een groep kinderen. Een hele lieve groep groen. En wat denk je dat ik vergeten was?! De lintjes! Pas bij de dagsluiting hadden de kinderen en ik in de gaten dat ze die niet om hadden.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Ik moet de liedjes nog leren kennen! Ik hoop dat ik er de komende tijd heel veel zal horen.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Als ik niet aan het DONS-en ben dan ben ik op andere plekken theaterles aan het geven aan kinderen. Of ik ben een voorstelling aan het maken, regisseren of spelen! Dat vind ik namelijk ook ontzettend leuk. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen, bak ik koekjes en taarten of speel ik gitaar.

Lees ook de interviews met: Marit, Evelien, Talitha, Vera, Kayleigh en Danique.