Interview met een DONS-docent: Mara

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik hou ervan om met kinderen te werken en om creatief bezig te zijn! Waar kan dat beter dan bij DONS? Ik kan zo veel leren van hun beleveniswereld en elke dag op DONS geeft me een grote rijkdom aan inspiratie, avonturen en speelsheid.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik begon mijn DONS-carrière twee jaar geleden op de Notenkraker (DONS 3) en werk sinds dit jaar drie dagen per week op DONS 6, de Oscar Carré. Een kleine en warme school met veel ruimte voor creativiteit. De school is dichtbij de Albert Cuyp markt en het Sarphatipark, wat de mogelijkheid voor leuke uitstapjes biedt. Elke middag hier is een feest en ik geniet ontzettend van de kinderen en mijn geweldige, DONS-ige collega’s hier.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Toen mijn vriendin en DONS-juf Veerle mij over DONS vertelde, klonk het als een droombaan. Nadat ik de website zag, wist ik het zeker; hier wil ik werken! En ik ben er zielsgelukkig mee!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
De artistieke vrijheid die we krijgen om altijd weer andere dingen te kunnen bedenken en uit te proberen om samen met de kinderen zo veel verschillende werelden in te duiken. Een feest voor de oneindigheid van de fantasie! En de kans die je krijgt om met docenten van verschillende creatieve achtergronden en disciplines samen te werken! Ik leer er nog steeds ontzettend veel van.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Ik begon laatst met allemaal objecten te praten; de lintjes, bekers, gierende stoelen en zo voort. Zo ontstonden heel erg grappige en interessante conversaties. De kinderen genoten er ontzettend van en moesten huilen van het lachen!

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
‘Tijger in een Poezenpak’ was het eerste lied dat ik kon meezingen. Zo leuk dit! En ook zonder twijfel hoort ‘Limonade’ voor mij bij de grootste hits!

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Als ik niet bij DONS ben dan werk en woon ik met mijn acht huisgenoten bij Stichting Bildung in een voormalige kerk in Amsterdam Noord. Een sociaal cultureel centrum voor de buurt met een weggeefwinkel en grote ruimte voor bijv. theater- en sportactiviteiten en een steenovenpizza avond elke laatste zaterdag van de maand. Dit werk doen wij als woongroep allemaal vrijwillig en uit overtuiging. Verder geef ik voor Stichting Sexmatters workshops aan jongeren over gender, seksualiteit en consent. Kunst, cultuur en onze samenleving zijn dus de dingen, die me het meest bezighouden en waar ik gepassioneerd over ben.

Lees ook het interview met DONS-docenten: Lars, KailyMolly en Kirsty.