Interview met een DONS-docent: Liselotte

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik ben een echte DONS-er-in-wording! Ik werk nu drie maanden bij DONS, dus dat is nog niet zo lang, maar het is nu al te gek! Een aantal collega’s ken ik nog niet zo goed, maar het is een hele hechte, fijne groep collega’s!
Ik heb de opleiding Docent Muziek gedaan bij ArtEZ in Zwolle. Lesgeven is mijn passie en ik vind kinderen geweldig! Vooral het combineren van opvang en creatieve vakken past helemaal bij mij. Ik ben super blij dat ik DONS ben tegengekomen!

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Op het moment werk ik drie dagen in Bussum op de BMS: een hele fijne, gemoedelijke locatie met superleuke kids! Verder werk ik een dag in de week op de Dongeschool in Amsterdam, wat ook heel gaaf is! De locaties verschillen heel erg, maar dat vind ik alleen maar leuk!

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Ik werkte hiervoor als muziekdocent in Zwolle, met een bijbaan in een boekhandel. Ik wou echter verhuizen naar Utrecht en het zoeken naar een nieuwe baan was een must. Via internet kwam ik DONS tegen en dat bleek een prima match! Ik vond twee dagen later een woning in Utrecht en alles kwam op z’n pootjes terecht!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Dat elke dag anders is, dat ik de kinderen supergoed leer kennen en hun ontwikkeling kan zien en daarnaast het werken met creatieve mensen.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Een van de tofste gekke DONS-acties de afgelopen weken was een jamsessie met een aantal kleuters. Ze waren op het plein bij de BMS aan het trommelen op blokken en ik ging erbij zitten met een ukulele. Het begon met drie kinderen en eindigde met zeven! Wat hadden we een lol met de echte klassiekers, zoals ‘poesje mauw’!

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Ik ken nog niet alle DONS-liedjes, maar ik vind het slotlied van de Dagsluiting nu al nostalgisch! Alle kinderen zingen en klappen mee en dat geeft zo’n fijn gevoel van samenzijn!

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Eigenlijk nog niet zoveel. Ik ben pas verhuist en ik ben dus heerlijk mijn kamer aan het opknappen en inrichten. Verder geniet ik van de zonnige dagen! Na de zomervakantie zal ik een aantal klussen krijgen als muziekdocent bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Ik ga dan naar een aantal scholen in Utrecht om het muziekonderwijs wat op te krikken. Dat wordt ook een hele leuke uitdaging en prima te combineren met DONS!

Lees ook de interviews met Naomi en Hannah.