Interview met een DONS-docent: Lisa

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Als theatermaker en theaterdocent vertrek ik eigenlijk altijd vanuit verwondering. Vanuit mijn eigen verwondering maar ook probeer ik die bij een ander aan te zetten. Wat ik zo leuk vind aan kinderen is dat zij eigenlijk constant in een staat van verwondering zijn. Daar haal ik superveel inspiratie en plezier uit!

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk pas net bij DONS en ik sta twee dagen op DONS 1, Dongeschool. Daar hangt altijd een hele vrolijke, gezellige soms wat chaotische sfeer. Daar voelde ik me eigenlijk gelijk in thuis.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Volgens mij wordt DONS langzaam door mijn opleiding overgenomen, er werken al een heleboel oude studiegenoten. Zo ben ik door een aantal hier heen gelokt en het bevalt me heel goed moet ik zeggen!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Dat er zoveel bevlogen collega’s zijn die van alles uit de kast trekken om met de kinderen hele bijzondere dingen te doen. Heel leuk om te zien dat er zulke vreemde, rare, originele activiteiten worden gedaan bij DONS. Ik bedoel hoe vaak zie  je nou je collega’s verkleed als stiftdop?

Wat was jouw laatste gekke actie?
Heel gek is het niet maar ik vind het echt te gek wat meester Lodi en ik met groep Goud aan het doen zijn! Uit onze lievelingsgames zijn we allerlei elementen aan het verzamelen om tot onze eigen levende computergame te komen. Een hele leuke combinatie van onze expertises: gym en theater en groep Goud komt met hele goede ideeën.

Welk DONS-liedje vind je het mooist? 
Oei, ik ken ze eigenlijk nog steeds niet. Ik sta bij de afsluiting altijd maar een beetje mee te playbacken, hopend dat niemand het door heeft. Het wordt misschien eens tijd ze uit mijn hoofd te leren..

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Ik werk voor een aan aantal theatergezelschappen als educatie medewerker en theaterdocent. Ik bedenk en geef dan allerlei workshops voor (jong) publiek dat naar een voorstelling komt kijken. Daarnaast ben ik ook bezig met het maken van eigen voorstellingen, hou ik van spelen en zingen en ben ik net verhuisd naar A’dam Noord, waar we kippen gaan houden in de achtertuin!

Lees ook de interviews met DONS-docenten: Veerle en Willemijn.