Interview met een DONS-docent: Krist

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik heb een groot hart voor kinderen en jongeren, en daarvan zijn er genoeg te vinden bij DONS. Ik vind het fantastisch om te zien wat een eindeloze fantasie de kinderen hebben en ga daar dan ook graag mee aan de slag. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om mijn kennis en kunde te delen. Als theaterdocent zie ik andere graag shinen en dat gebeurt bij DONS volop!

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk sinds maart met veel plezier op DONS 3 Notenkraker. Het is een gezellige, gekke bende, waar altijd wat te doen is. Door de vele verschillende gezichten van zowel collega’s als kinderen is er altijd wel iets te lachen of te grinniken. Ik geniet met volle teugen.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Nadat ik was afgestudeerd, heb ik een poosje gezwommen niet wetende wat te doen. Maar toen ik de vacature van DONS tegenkwam wist ik niet hoe snel ik moest solliciteren. Toen kwam ik er ook snel achter dat er al wat, voor mij, bekende gezichten werkten bij DONS. Het voelde dus als warm thuiskomen.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Het leukste aan DONS vind ik de veelzijdigheid. Van dansen tot beeldend en van circus tot muziek, er wordt aan zo veel verschillende skills gewerkt bij DONS, waar ik ook van kan leren. Daardoor is het een heerlijke creatieve broedplaats vol kunst en cultuur, wat niet alleen leuk is, maar ook belangrijk.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Ik kan zelf wel eens wat vergeetachtig zijn. Dus soms, wanneer een kind bijvoorbeeld zijn of haar jas vergeet, vergeet ik dat helaas ook. Gelukkig hebben we het samen op tijd door en help ik uiteraard met het ophalen.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Er zijn zoveel liedjes om uit te kiezen! Maar ik houd er wel van om me soms een beetje te vervelen, dus het liedje Ik Verveel Me, past wel goed bij mij.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Ik vind heel veel verschillende dingen leuk om te doen. Koken, lezen, film kijken, koffiedrinken, met vrienden afspreken, in de achtbaan gaan, theater maken, noem maar op! Daarnaast mag ik na de zomer beginnen met een heel tof community arts project in de wijken van Zwolle, dus daar kijk ik enorm naar uit.

Lees ook de interviews met Keri, MelinaMarlinde, Laura en Annemijn