Interview met een DONS-docent: Karlijn

IMG_5409
Waarom ben jij een echte DONS-er?

Ik ben vrolijke, gezellige, sportieve gymdocent. Tijdens DONS vind ik het erg leuk om met de kinderen een activiteit te doen waarbij we niet stil hoeven te zitten maar lekker kunnen rennen en bewegen. Het liefst doe ik zelf ook lekker mee!

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Omdat ik een inval-DONS ben, heb ik geen vaste locatie. Het is erg leuk om op de verschillende DONS-locaties een kijkje te kunnen nemen. Ik kom een heleboel verschillende kinderen tegen, gelukkig ben ik best goed in het onthouden van namen;-)

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Via mijn vriend Tom, die werkte een aantal jaar geleden ook bij DONS. Ik zocht nog een leuk baantje en hij zei: “Dan moet je bij DONS gaan werken, dat is wel iets voor jou!”.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Bij DONS moet niks en mag veel, daardoor kunnen we doen wat we leuk vinden en vooral veel plezier maken met de kinderen.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Wanneer ik tijdens een gymles zelf mee kan doen kan ik erg fanatiek worden. Ik betrap mezelf er dan wel eens op dat ik stiekem ook graag wil winnen. Heerlijk om je tijdens je werk weer even kind te voelen.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Er was een heel leuk, vrolijk nummer die steeds in mijn hoofd bleef hangen, alleen nu weet ik de naam niet meer.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Naast DONS werk ik als gymdocent nog 3 dagen op 2 verschillende basisscholen. Daarnaast ben ik regelmatig op het voetbalveld te vinden. En in mijn vakanties vind ik het heerlijk om een verre reis te maken.

Lees ook de interviews met Leonie en Rosan.