Interview met een DONS-docent: Karlijn

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik hou van werken vanuit thema’s en verhalen: inspireren en geïnspireerd worden. Ik word ook zo vrolijk van positieve energie en enthousiasme wat bij het DONS DNA past.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk bij DONS 2 De Scholekster en wat me opvalt is de fijne collega’s. We helpen elkaar, denken met elkaar mee, kijken naar mogelijkheden en flexibele oplossingen. Dat is een super fijne basis om in te starten.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Ik was op zoek naar een plek waar ik mijn achtergrond als theatermaker en pedagoog kan combineren. Op een culturele vacature site zag ik DONS staan en ik werd helemaal enthousiast.  Het is een plek waar kinderen in aanraking komen met cultuur, fantasie en speelsheid. Ik had gewild dat ik zelf zo’n opvang had in mijn kindertijd.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Het is voor de kinderen een inspirerende plek, maar ook voor jezelf. Je werkt aan een project met de kinderen en presenteert tussentijds het proces aan elkaar. Tijdens het proces en ook de eindpresentaties ben ik iedere keer verrast wat er allemaal voor mooie projecten gedaan worden. Ik denk dat het voor kinderen ook erg waardevol is om zo bewust met projecten bezig te zijn en hier trots op te mogen zijn.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
De kinderen gingen presenteren en waren verkleed als twee typetjes, ik had de rol van de ‘onderdaan’ en moest dus telkens als een knecht alles opvegen en doen wat zij zeiden. Ik was eigenlijk meer een slaaf haha.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Sowieso “Tijger in een poezenpak!” Deze zou je zo in een kroeg kunnen spelen en mensen zouden er helemaal los op gaan.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Ik hou van lezen, reizen, wandelen, met mijn vriend en vriendinnen afspreken, gedichten schrijven, lekker eten en natuurlijk een bezoek aan het theater brengen!