Interview met een DONS-docent: Kaily

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik werk sinds drie maanden bij DONS, dus ik ben een DONS-er-in-the-making! Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin op DONS. Ik haal veel voldoening uit het werk. Ik ben afgestudeerd als beeldend therapeut. Dus ik vind het gaaf dat ik, naast het inzetten van mijn kennis als beeldend therapeut, op een creatieve manier de kinderen kan stimuleren in hun ontwikkeling.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Momenteel werk ik vier dagen op DONS 3, de Notenkraker. Een locatie vol met fantastische collega’s en lieve kinderen! Ook zit ik in het DONS-kernteam. Binnen het DONS-kernteam houd ik mij samen met een andere collega voornamelijk bezig met de pedagogiek binnen de locatie. Super tof, omdat ik hier mijn kennis als beeldend therapeut goed kan inzetten.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Via mijn zoektocht naar vacatures op internet ben ik bij DONS terecht gekomen. Toen ik solliciteerde duurde het proces wel wat langer dan normaal vanwege de toenmalige lockdown. De kennismaking ging via een telefoonafspraak. Na dat gesprek was ik al ontzettend enthousiast over DONS. Daarna duurde het ongeveer twee maanden voor ik een bezoekje kon brengen bij DONS 3, de Notenkraker voor een sollicitatiegesprek. Het was het wachten dubbel en dwars waard, omdat ik vrij snel na het gesprek was aangenomen en daar was ik natuurlijk super blij mee!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Het leukste aan het werken bij DONS vind ik dat ik op een creatieve manier de kinderen kan stimuleren in hun ontwikkeling. Als beeldend therapeut weet ik als geen ander hoeveel impact kunst en creativiteit hebben op je ontwikkeling. Door kunst en creativiteit leer je jezelf beter kennen en ik vind het ontzettend gaaf dat er op DONS daarvoor de mogelijkheid is.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Ik was een dag geleden van de trap gevallen, waardoor ik een pijnlijke enkel had. Ik besloot de volgende dag wel gewoon te werken als een echte bikkel (later kwam ik erachter dat ik ernstig bandletsel en een bot kneuzing had, oei!). Mijn collega en ik kwamen op het idee om niet alleen mijn enkel in het verband te laten, maar gewoon mijn HELE been in verband te wikkelen. Ook had ik aan mijn klunzige actie een spannend verhaal toegevoegd die ook nog eens paste bij het thema van die dag! De kinderen vonden het best spectaculair zo’n spannend verhaal en een been in het verband, maar daarnaast vonden ze het natuurlijk ook vervelend wat er gebeurd was met mij. Maar doordat mijn hele been in verband zat en het verhaal werd het toch weer wat grappiger en vooral wat luchtiger. Ik werd die dag bezaaid met allemaal leuke tekeningen van kinderen waarop ik te zien was met mijn been in het verband!

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Ik ken nog niet alle liedjes van DONS, maar als ik nu zou moeten kiezen, dan kies ik voor het openingslied van de presentatie. Want ja, wie houdt er nou niet van “We will rock you?” 😉

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Als ik niet aan het DONS-en ben, dan ben ik werkzaam als beeldend therapeut in mijn eigen praktijk. Daarnaast vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd te tekenen, schilderen, lezen en te wandelen op het strand met mijn hond. Ik houd ook erg van gamen. Ik heb een lichte obsessie voor The Legend of Zelda. Oh en eigenlijk ook voor Lord of the Rings! … en The Hobbit … en misschien ook voor Harry Potter..

Lees ook het interview met DONS-docenten: Mara, Lars, Molly en Kirsty.