Interview met een DONS-docent: Jesse

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Vroeger als kind werd ik vaak een “fladderaar” genoemd. In groep 1 moest ik altijd kiezen waar ik wilde spelen. In de poppenhoek, schilderhoek, zandbakhoek of blokkenhoek. Ik vond het zo moeilijk kiezen tussen al die leuke speelhoeken. Ik wilde overal spelen! Gelukkig is DONS de beste plek voor een “fladderaar”, want alles is mogelijk. Je hoeft niet te kiezen! Er is ontzettend veel vrijheid en daardoor ben ik een “fladderaar” op mijn best.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk op DONS 5, de BMS in Naarden Bussum. Een kleine school, waar ik heel gelukkig ben en van wordt. Iedereen kent elkaar. Het is er knus en gezellig. Net als mijn huis in Utrecht eigenlijk, klein en knus. Ik ben een kat uit de boom kijker-type, dus ik vind het erg fijn om op deze school te staan met een vast team.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Via een vacature op het internet.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Het allerleukste bij DONS vind ik dat alles mogelijk is. Je zit niet vast aan één discipline en daardoor leer ik ook veel. Dat interdisciplinair werken bevalt me wel. Zo kun je ook veel breder uitpakken met je thema en helemaal losgaan met je kleurgroep.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Ik ben erachter gekomen dat ik het leuk vind om een typetje te spelen dat allemaal dingen doet die eigenlijk niet mogen. Als piraat heb ik met ontbijtkoek gegooid, een hele kan limo in één teug leeggedronken, met volle mond gepraat en veel kabaal gemaakt samen met de kinderen. Iets wat ik normaal noooooit zou durven, maar in een piratenoutfit durf ik alles.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Het nummer ‘Tijger in een poezenpak’, want die blijft zo lekker in je hoofd zitten.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Naast DONS werk ik nog op twee andere basisscholen in Utrecht. Daar ben ik beeldend docent op alle groepen. Als ik niet voor de klas sta, ben ik het liefst in mijn kleurrijke atelier. Daar maak ik schilderijen, naai ik gekke pakken en ben ik lekker aan het frutselen. Zelfs mijn agenda klieder ik vol met kleurrijke tekeningetjes. Heb ik jullie ook al wel eens verteld over mijn verzameling? Ik verzamel namelijk tweedehands stoelen, allemaal verschillende!

Lees ook het interview met DONS-docenten: Diede en Meke en Jesse.