Interview met een DONS-docent: Jantien

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik ben nog steeds aan het uitvinden wat het inhoudt om een ‘DONS-er’ te zijn. Één ding dat mij opvalt is dat al mijn collega’s plezier maken en halen vanuit de toch wat lichte chaos en drukte dat het werk met zich meebrengt. Mijzelf een DONS-er noemen voelt nog wat gek, wel voel ik mij totaal en zonder twijfel op mijn plek hier, misschien is dát precies wat het inhoudt.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk momenteel op de Olympiaschool en op De Dongeschool, maar heb eerder ook op de Notenkraker gewerkt.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Voordat ik bij DONS begon woonde ik in Berlijn waar ik voorstellingen speelde en maakte. Na mijn terugkomst in Amsterdam zocht ik een fijne nieuwe plek en werd DONS mij door Nilay aangeraden. Nu heeft Nilay mij al wel vaker dingen aangeraden die mij enorm zijn bevallen, dus ik heb besloten niet te twijfelen en te solliciteren!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
De vele lieve, gekke en interessante kinderen en collega’s waar ik mee mag werken. Dat ik al mijn ideeën voor onderzoekjes, performances, geluiden en dansen kan uitvoeren bij DONS!

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Mijn laatste gekke DONS-actie was denk ik mijn bruiloft met (daar is ze weer..) juf Nilay. We hadden een lange dag op de Olympia met z’n tweeën. In de ochtend werd bekend dat wij wilden trouwen maar er nog niet echt iets geregeld was. Binnen no-time werden er uitnodigingen gemaakt, trouwkleding, ringen en om 15.00 uur was het zover.. Nilay en ik zijn getrouwd! De mooiste dag van mijn leven!

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Lieve Burgemeester

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Als ik niet aan het DONS-en ben dan werk ik als performer en regisseur in theater en dans. In mijn ‘vrije tijd’ houd ik erg van lezen, het luisteren naar podcasts, acrobatieken en met honden spelen!

Lees ook het interview met DONS-docenten: EmmaDiedeGeerte en Edwin.