Interview met een DONS-docent: Janske

11021057_10152735276679211_1222681094672707211_n (1)

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Omdat ik het heel tof vind om buiten de kaders van mijn vakgebied te denken. Bij DONS mag je alle disciplines, materialen, locaties etc. gebruiken wanneer deze in dienst staan van je les en leerdoel. Hierdoor heb je als docent een ontzettende vrijheid en speelsheid en creëer je een prikkelende leeromgeving voor je leerlingen en jezelf.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk momenteel 2 dagen op de Notenkraker en 1 dag op de Dongeschool. Het leuke is dat ik in mijn eerste kwartaal bij DONS ook op de andere locaties in Amsterdam heb mogen invallen! Ik ken ze nu dus allemaal! De locaties verschillen erg qua grootte maar hebben als grote overeenkomst de persoonlijke opzet van DONS. Hierdoor is niet alleen het contact tussen de DONS juffen/meesters en de kinderen goed, maar heerst er ook een super loyale en uitdagende werksfeer.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Ik vond de vacature online. Tijdens het schrijven van mijn sollicitatiebrief ontdekte ik dat een oud klasgenoot van mij al bij DONS werkte. Meester Tjerry en ik zijn samen in 2011 afgestudeerd en kennen elkaar al 8 jaar!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Het allerallerallerleukste vind ik dat eigenlijk bijna alles mag en kan. Je mag dromen, groots denken en de mooiste en gekste plannen maken, om die vervolgens met ontzettend leergierige, nieuwsgierige, grappige en lieve kinderen te gaan ontwikkelen.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Tijdens de juni vakantie was het DONS-thema ‘Sun&Fun.’ Helaas liet de ‘sun’ het afweten en werden we op de Dongeschool verrast door een schoolplein dat de enorme regenval niet afgevoerd kreeg. Het resultaat was een enorme waterplas. In plaats van te gaan balen hebben Juf Janne en ik met groep blauw en oranje iedereen zijn eigen boot laten vouwen, zijn er pionnen (voorzien van punten) in de waterplas gezet en zijn we fanatiek gaan deelnemen aan een grote botenrace!

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Tijger in een poezenpak!

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Dan zing ik, regisseer ik theatervoorstellingen en volg ik danslessen in Afrikaans Modern. Wist je dat die worden gegeven door nieuwe DONS-juf : Simone! En hebben jullie die al ontmoet?

De zomer komt eraan en ben ik veel te vinden op de Olympiaschool met de onderbouw. Zie ik jullie daar?

Tot dan!

Lees ook de interviews met Nadia, AnnemiekeYalan en Veerle.