Interview met een DONS-docent: Janneke

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Mijn hoofd zit altijd vol met ideeën over van alles maar vooral over het maken van iets. Ook als kind wilde ik van alles maken/timmeren/tekenen/ontwerpen, noem het maar op. Ik deed de opleiding Docent Beeldende vorming en ik werd een DONS-er. Bij DONS voel ik mij nog steeds een beetje kind en kan ik al mijn ideeën kwijt.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen? 
De eerste maand bij DONS heb ik op verschillende locaties gewerkt als invaller. Nu heb ik mijn vaste locatie de Notenkraker waar ik ontzettend blij mee ben. Het is er heerlijk druk, maar tegelijk overzichtelijk en alles heeft zijn vaste plek.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen? 
Ik werkte al enige tijd bij een heel gezellig kinderatelier in zuid waar ik de zoon van Asta opving. Esta werkt a;s office manager bij DONS op kantoor en zij vroeg mij of ik een DONS-er wilde worden en dat wilde ik wel!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
De diversiteit denk ik. De dag heeft dezelfde structuur als elke andere dag en toch is geen een dag hetzelfde bij DONS. Er werken mensen met uiteenlopende achtergronden en dat brengt verdieping.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Eerlijk gezegd denk ik dat dit in de laatste les van vorig blok gebeurde. Ons thema was GEUREN EN KLEUREN, wat ik samen met juf Rosan deed met groep Geel. Aangezien de kleuren al aan bod waren gekomen dachten wij iets te doen met geuren. Hoe leuk is het om met geuren, die ook nog eens een kleur hebben, te schilderen? Deze kleur/geur stoffen zijn alleen zo geconcentreerd en overweldigend dat het enorm stonk, terwijl het naar bloementjes zou moeten ruiken. Het idee was leuk maar dit experiment was eenmalig, want ik krijg de geur nog steeds niet uit mijn tas!

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
De meeste liedjes ken ik nog niet zo goed helaas. Mag ik hier later op terugkomen? Dan kan ik ze beter met elkaar vergelijken.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Ik heb ook een eigen Workshop – Mengel-MOES, een creatieve naschoolse activiteit. Ook daar ben ik aan het werk met een groepje kinderen om toffe kunstprojectjes te maken. Verder reis ik graag en kunnen jullie mij vaak in Italië vinden.

Lees ook de interviews met de DONS-docenten Elfi en Dicky.