Interview met een DONS-docent: Hannah

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Werken met kinderen doe ik het allerliefst! Zij kunnen van mij leren en ik van hun. Ik ben een echte DONS-juf omdat ik het belangrijk vind dat kinderen zich blij en vrij voelen om spelenderwijs te leren en experimenteren. We maken van elke DONS-dag een groot feest en avontuur, dus ik kan me hiervoor geen betere plek bedenken!

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk op de Dongeschool en de Notenkraker. Op allebei de locaties heb ik fantastische collega’s. Wat een geluk dat ik daarnaast ook zoveel leuke en lieve kinderen leer kennen! Op de Dongeschool is het iedere middag weer een feestje. En op de Notenkraker maken we regelmatig uitstapjes naar het Vondelpark of gaan we zwemmen in de gracht! Dat vind ik allemaal erg leuk.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Een vriendin van mij stuurde iets door over DONS en zei tegen mij: dit is echt jouw droombaan. En wat bleek: dat is nog waar ook!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Het allerleukste vind ik de activiteiten. Ik ben elke keer weer verbaasd over wat voor goeie ideeën iedereen heeft en wat voor mooie dingen er gemaakt worden. Hier word ik heel gelukkig van.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Ik kom uit België en eigenlijk weten maar weinig kinderen dat. Ik heb eens een hele middag Vlaams gepraat tegen kinderen die echt dachten dat mijn tweelingzus mijn DONS-plek over had genomen!

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Het leukste liedje vind ik ‘Poep onder mijn schoen’. Ik vind de tekst zo leuk! Als ik poep onder mijn schoen heb denk ik aan dat liedje, dan is het een stuk minder erg.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Als ik geen DONS-juf ben werk ik in een grote foto studio voor Calvin Klein, een kledingmerk. In mijn vrije tijd bak ik de lekkerste taarten en hou ik van zwemmen in de grachten.

Lees ook de interviews met Naomi en Liselotte.