Interview met een DONS-docent: Geerte

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Creatief bezig zijn met kinderen doe ik het allerliefste! Omdat de fantasie van jonge kinderen zo verassend en inspirerend is. Door spelenderwijs aan de slag te gaan hoop ik dat de kinderen veel van mij leren en ik van hen.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
De meeste dagen werk ik op de BMS in Bussum, deze kleine knusse school voelde al snel vertrouwd aan waardoor ik het gevoel heb dat er nog heel wat bijzonders gemaakt gaat worden… Daarnaast werk ik één dag in de week op de Notenkraker, een grotere school, met een inspirerend DONS-team. De afwisseling bevalt mij wel!

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Een vriendin uit Amsterdam zag de vacature en we werden meteen enthousiast. Na wat rondneuzen op de website (waarbij vooral de zomerkampen mij opvielen) kwam ik erachter dat DONS precies bij mijn visie en ervaring past. Ik ben bijvoorbeeld net afgestudeerd van ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem, als docent Beeldende Kunst en Vormgeving en zolang ik me kan herinneren actief bij de scouting.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
De spontane momenten waarbij er opeens een gek figuur langskomt en alle kinderen met open mond staan te kijken. Maar ook de dagsluiting waar we gezamenlijk kijken naar de creaties van die dag. En de diverse collega’s die al hun talent inzetten om de kinderen een fijne middag te geven.. Eigenlijk vind ik dus heel veel leuk bij DONS!

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Tijdens het buitenspelen zat ik pardoes op een veel te kleine fiets. Er ontstond een grote race waarbij ik het opnam tegen de grote jongens en stoere meisjes. Het hele schoolplein werd omgetoverd tot racebaan!

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Ik ken nog niet zoveel DONS liedjes, maar het lied voor de dagsluiting vind ik erg gezellig. Je voelt de spanning naar het moois dat er komen gaat.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Naast DONS heb ik verschillende baantjes, nu werk ik bij Brownies & Downies en kunstenares Marjan Teeuwen, waarbij ik help met het opbouwen van haar installaties. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij scouting Lucas, waarbij ik momenteel pubers van 14 tot 17 jaar begeleid. In de tijd die ik over heb ontwikkel ik me als zelfstandig beeldend kunstenaar.

Lees ook het interview met DONS-docenten: Jantien, Diede, Emma en Edwin.