Interview met een DONS-docent: Eva S.


Waarom ben jij een echte DONS-er?

Mijn veelzijdigheid. Ik heb veel workshops gegeven aan groot en klein, van hutten bouwen tot raket schieten, van proefjes lab tot mode en dit komt goed van pas bij DONS.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Voor de zomervakantie heb ik veel op de Notenkraker gewerkt en nu sta ik op drie verschillende locaties. Maandag in Bussum, dinsdag op de scholekster en op donderdag op de Notenkraker. Het is veel schakelen, je agenda goed bij houden, en heel heel veel namen oefenen.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Twee jaar terug werkte ik als productiemedewerker bij Holland festival en hier sprak ik Sjoukje tijdens een borrel. Zij vertelde zo enthousiast over DONS, dat ik een paar dagen later een open sollicitatie heb verstuurd. Een half jaar later zat ik op gesprek.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Het leren, spelen en inspireren met/van docenten en kinderen, elk blok is anders, niets is te gek en alles is mogelijk.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Aangezien ik nog niet heel lang bij DONS werk, door mij zwangerschapsverlof, kan ik nog geen extreem gek moment noemen. Wel denk ik nog vaak terug aan de blokafsluiting van groep Oranje met juf Wies.  Allemaal als Indiase goden, gewikkeld in doeken op het podium om het thema India af te sluiten tijdens de eindpresentatie.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Ik ken de DONS cd’s nog niet heel goed, maar tijdens het DONS Festival kwam het nummer “maak me mooi”  live op het podium voorbij. Dat nummers bezorgde mij een brede glimlach.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Met mijn zoon Lowie van bijna zes maanden op pad of achter de naaimachine.

Lees ook de interviews met DONS-docenten Edwin en Nienke B.