Interview met een DONS-docent: Eva B.

unnamed
Waarom ben jij een echte DONS-er?

Ik ben een echte DONS-er omdat ik heel erg van spelen houd; (fantasie)spelletjes, toneelspelen, gek doen en dan het allerliefste met kinderen en knotsgekke creatieve collega’s. Daarnaast ben ik ook gewoon een lieve juf.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Sinds kort werk ik op dinsdag op de Notenkraker, wauw wat een groot gebouw en veel kinderen! Samen met Leontien en ondeugende groep Geel duik ik de wereld van dino’s in. Op donderdag sta ik op de BMS, totaal anders dan de Notenkraker. Tussen de bomen in een klein blauw gebouwtje ontdek ik de winter met groep Groen, een groep van negen lieve kleuters.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Twee jaar geleden liep ik voor mijn opleiding Docent Theater een mini stage bij Elfi’s Dapper Denken! Met haar verhalen over DONS heeft ze me toen enthousiast gemaakt.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Een van de allerleukste dingen aan DONS vind ik om samen te werken met zoveel enthousiaste creatievelingen. Samen sparren over DONS-achtige activiteiten. En deze vervolgens met de kinderen uitvoeren, fantasiewerelden tot leven brengen, dansend met de kinderen over het schoolplein en af en toe gewoon gezellig op schoot bij juf Eva, even uitrusten. Super leuk vind ik het contact met de kinderen en om hen in negen weken van al hun (creatieve) kanten te zien ontwikkelen en leren kennen.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Samen met de groentjes op de BMS twintig minuten non-stop dansen op Q-music. De kinderen mochten vrij spelen; ze gingen tekenen, een spelletje doen, verkleden en boekjes lezen, maar zodra ik de muziek harder zette, wilden ze niet stil blijven zitten. We swingden het blauwe huisje uit. Vanaf nu is het altijd “Juffie, gaan we weer dansen op de radio?”

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Stiekem moet ik bekennen dat ik tot nu toe alleen het beginlied goed ken en die vind ik meteen ook heel erg leuk! Zo’n stoer liedje op het ritme van ‘We will rock you!’ Als die wordt ingezet dan doet iedereen mee!

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Als ik niet bij DONS ben dan werk ik o.a. bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) waar ik theaterles geef aan kinderen tussen 6 en 12 jaar. Daarnaast werk ik een dag per week op de Internationale Schakelklas in Rotterdam, waar ik jongeren uit alle windstreken (groot gedeelte is vluchteling) tussen 13 en 19 jaar theaterles geef. Daarnaast werk ik zo nu en dan voor Maas theater en dans en het NT-jong. Als ik niet werk ga ik graag dansen, naar yoga, het theater of filmhuis, naar een museum en bovenal theedrinken met vrienden… ja veel theedrinken.

Lees ook de interviews met Tim, Anke en Younes.