Interview met een DONS-docent: Eva B.

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik ben een echte DONS-er, omdat ik intens geniet van het werken met kinderen en ze door middel van kunst iets hoop te leren over zichzelf en de wereld.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk nu drie dagen op DONS 3, de Notenkraker. Het is er super leuk en nooit saai. Er gebeurt elke dag wel wat nieuws en dus leer ik elke dag ook iets nieuws. We hebben een grote groep collega’s en dat vind ik super gezellig!

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Een vriendin van mij werkte al bij DONS en zij vertelde er erg enthousiast over. Dus ik heb na mijn afstuderen meteen gesolliciteerd!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Ik vind het goed leren kennen van de kinderen en dat ik van dichtbij hun ontwikkeling mee kan maken heel erg leuk. Ook vind ik het samenwerken met collega’s van andere kunstdisciplines super tof. Wat ik ook echt leuk vind is het DONS Productiehuis!

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Kinderen zijn vaak verbaasd over mijn lengte en ik vertel dan het verhaal dat mijn moeder een reus is en dat ik daarom dus zo lang ben. Maar dat is natuurlijk echt helemaaaaal niet waar… toch juf??

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
‘Lekker dansen’ vind ik een erg gezellig liedje en ik word er blij van!

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Als ik niet bij DONS ben geef ik theaterlessen op heel veel verschillende basisscholen, ben ik actrice, en heb ik een eigen theatergroep. Verder houd ik van fotografie, planten, kamperen en ga ik graag naar de zee.