Interview met een DONS-docent: Diede

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik ben een kersverse nieuwe DONS-er die begonnen is in deze zomervakantie. Toch voel ik me er erg thuis! Wat mij een Dons-er maakt is dat ik hou van verbeelden, fantaseren en maken met kinderen. Bij DONS kunnen we dat doen dankzij de gezellige, veilige sfeer die er altijd is.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk drie dagen op de Notenkraker. Als nieuwe juf vind ik dit erg fijn omdat ik me nu even kan richten op het leren kennen van de kinderen, ouders en collega’s van één locatie. Dat is al meer dan genoeg! Op de Notenkraker werk ik op maandag met groep rood, op dinsdag met oranje en op donderdag met geel. Ik vind het heel leuk om drie verschillende groepen te hebben.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Dit jaar studeerde ik af aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Er zijn best wat oud afgestudeerden uit de jaren boven mij die werken bij DONS. Zij raadden mij aan te solliciteren! Zo kende ik bijvoorbeeld (juf) Myra, Tara, Nilay en Jantien al.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Het allerleukste vind ik de fantasie van de kinderen en met hoeveel liefde, creativiteit en humor mijn collega’s daarmee omgaan.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Deze week mocht ik voor het eerst de dagpresentatie presenteren. Spannend! Ik wist natuurlijk helemaal nog niet hoe dat moest, maar met hulp van het publiek hebben we alle liedjes en onderdelen toch gedaan en bleef de chaos enigszins beperkt.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Ik vind het presentatie-openingslied toch wel het aller leukst. Die blijft ook de hele week verschrikkelijk in mijn hoofd hangen. Mijn vriend kent het inmiddels ook en appt me om kwart over vijf: ‘Heb je al een plaatsie voor de presentatie…’

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Als ik niet aan het DONS-en ben dan maak ik mijn eigen theaterwerk. Afgelopen zomer maakte ik een voorstelling met een groep jongeren in Het Amsterdamse Bostheater. Nu regisseer ik een voorstelling bij Studenten Toneel Amsterdam. Ook ben ik een voorstelling aan het maken over ‘gewone maar geweldige’ dingen, wat een interactieve, vertellende voorstelling wordt, voor een jonger publiek.

Lees ook het interview met DONS-docenten: Jantien, Emma, Geerte en Edwin.