Interview met een DONS-docent: Diede B.

 

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik ben denk ik een echte DONS-er, omdat ik het heel leuk vind om met kinderen van alle leeftijden te werken en spelen op een creatieve manier. Ik vind het leuk om elke dag weer iets anders te doen of om een gezellig praatje te maken.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk op DONS 2 de Scholekster, wat ik een hele leuke en fijne school vind. Hoewel ik er nog maar twee en een halve maand werk, voelt het al heel vertrouwd. Dit komt denk ik, omdat ik er vier dagen per week werk en ook DNO-lessen geef. Hierdoor ken ik al bijna alle kinderen en juffen en meesters. Ook mijn collega’s vind ik heel gezellig en fijn om mee samen te werken. We maken er samen altijd weer een leuke dag van.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Afgelopen jaar zomer heb ik mijn diploma Docent Drama gehaald in Antwerpen en was ik opzoek naar werk dat ik naast theater werk kan doen. Het liefste werk ik met kinderen in de basisschool leeftijd, alleen het is best lastig om daar werk in te vinden, want de meeste basisscholen hebben niet vast een docent drama op school. Toen ik de vacature tegenkwam van DONS heb ik dan ook meteen gesolliciteerd.

Wat vind je het allerleukste bij DONS?
Wat ik heel leuk vind aan DONS is dat het elke dag anders is. Elke dag een andere groep kinderen en een andere activiteit. Ook vind ik het interessant om andere disciplines te combineren met theater. Het allerleukste vind ik het werken met kinderen, dat ik elke dag een onverwachtse knuffel krijg, een grappig gesprek heb of een eigen bedachte voorstelling te zien krijg. Daar geniet ik het meeste van.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Het DONS-liedje dat ik het liefste luister (en meezing) is ‘Ik ben een Ninja’. Dit omdat ik zelf ook wel een ninja zou willen zijn. Daarom speel ik soms ook het ninja-spel op DONS met ninja-geluiden en al.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Naast DONS maak ik zelf nog voorstellingen. Zo heb ik een muziektheater collectief ‘De Aanstormerij’. Hiermee heb ik afgelopen jaar een voorstelling met jongeren gemaakt. Verder heb ik heel veel hobby’s, van schilderen tot fotografie, van ballet tot kleding maken. Ik ben dus altijd wel met iets bezig.

Lees ook het interview met DONS-docenten: Jesse, Diede en Meke.