Interview met een DONS-docent: Dicky

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Van werken met kinderen word ik heel gelukkig. Al een aantal jaar geef ik mijn eigen kunsteducatie cursussen aan kleine kinderen. Dit deed ik vooral alleen en heb meer behoefte aan een team en collega’s die mij inspireren als docent. DONS biedt je heel veel vrijheid om jouw ideeën en plannen in te brengen. Samenwerken met andere creatieve docenten en kinderen een zo goed en leuk mogelijke tijd bieden bij DONS vind ik heel inspirerend. Ja, ik voel me hier zeker op mijn plek.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk op maandag en dinsdag op de Scholekster. Het is een hele mooie en gezellige school, waar ik mij al meteen op mij gemak voelde. Zelf zat ik ook op een Montessori basisschool en ik voel me dan ook vaak sentimenteel als ik alle typische Montessori-materialen zie liggen. Ik hoor binnenkort waar ik op de donderdagen zal gaan werken.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Een vriendin van mij heeft het allerleukste kinder-kunstatelier van Amsterdam, The Kidspirationclub, en ik werkte af en toe voor haar. Zij tipte mij over DONS. Ik zocht op dat moment werk en DONS sluit perfect aan bij wat ik zocht en wie ik ben.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Alle verschillende, mega getalenteerde DONS-docenten! Het is zo bijzonder om te zien hoe alle docenten met elkaar werken en zorgen voor een bijzonder gevrarieërd en kwalitatief hoogstaand programma. Iedereen draagt op zijn of haar manier bij aan een bijzondere, creatieve en liefdevolle opvang voor DONS-kinderen na school. Kon ik vroeger zelf maar naar DONS!

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Er gebeuren iedere dag wel gekke dingen, maar ik werk nog maar net bij DONS en weet even geen specifiek moment te noemen. Wordt zeker vervolgd…

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Ik moet de CD nog even goed beluisteren, maar ik heb al wel een idee voor een nieuw liedje… Wie weet dat hij ooit op een nieuwe DONS CD komt te staan.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Dan ben ik meestal met mijn dierbare vrienden en vriendinnen. Op avontuur. Er zijn zoveel leuke en gekke plekken in de stad. Ik hou van musea, dansen, films en sporten. Ik doe af en toe filmklusjes, styling, art, productie en werk momenteel aan een nieuw educatief kinderprogramma samen met Cinekid voor het filmfestival Roffa Mon Amour. Want eigenlijk ben ik een echte trotse Rotterdammer!

Lees ook de interviews met de DONS-docenten Janneke en Elfi.