Interview met een DONS-docent: Auke

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Ik ben een echte DONS-er, omdat ik nog net zoveel fantasie kan hebben als een kind dat heeft. Ik bedenk graag ter plekke verhalen, speel die dan uit met veel energie en houdt er ook van om me vaak te verkleden als een personage. Het hebben van plezier is van alle leeftijden en plezier is precies waar DONS voor mij over gaat.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk op maandag en dinsdag op de Oscar Carré en op donderdag op de Notenkraker. Dat betekent dat ik zowel op de kleinste als op de grootste DONS-locatie werk. Natuurlijk zie ik daardoor ook een paar grote verschillen. Dat vind ik erg leuk! Het daagt mij op verschillende manieren uit en zorgt ervoor dat het werk divers en fris voelt voor mij. Zo heeft de Oscar Carré een klein, maar heel hecht team, waarbij veel ruimte is voor spontaniteit en improvisatie en biedt de Notenkraker weer een enorme schat aan inspiratie en ideeën door al die verschillende vakdocenten. Dat levert vaak een gevoel van spektakel op, waarbij ik gretig ga bedenken hoe we de afgelopen week de volgende keer weer gaan overtreffen.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Veel DONS-docenten komen van dezelfde opleiding die ik ook gedaan heb, namelijk Theaterdocent aan de Academie voor Theater en Dans. Al vroeg in mijn tijd binnen de opleiding kreeg ik van DONS te horen en leek het mij al ontzettend leuk om na mijn afstuderen daar te gaan werken.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Ik ben theatermaker, dus het maken en vertellen van verhalen vind ik fantastisch. Bij DONS is er elke dag op verschillende manieren de mogelijkheid om de gekste en meest fantasierijke verhalen te bedenken en aan elkaar te vertellen. Dat gaat nooit oud voor mij worden en zal ik altijd met veel plezier blijven doen.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
In een gouden morphsuit dansen als een ninja op de soundtrack van Mission Impossible.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet gek veel DONS-liedjes ken…maar het liedje dat we altijd aan het begin van de presentatie aan het einde van de dag zingen, vind ik fantastisch!

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Als ik niet aan het DONS-en ben, werk ik aan een taalvoorstelling die ik met mijn theatercollectief maak, schrijf ik gedichten en verhalen of kijk ik lekker veel films.