Interview met een DONS-docent: Anke

DONS_Anke

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Volgens mij verschillen alle DONS-ers ontzettend van elkaar, dit is nou juist zo leuk! Ik ben dan ook weer heel anders dan de andere collega’s maar een ding hebben we allemaal gemeen: We zijn prettig gestoord, hebben een passie voor kunst, muziek, theater of sport en houden bovendien erg van kinderen!

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
De meeste dagen ben ik te vinden op de Notenkraker (DONS 3), deze locatie is het allergrootste maar daarnaast ook ontzettend leuk met heel veel leuke kinderen en collega’s. Omdat ik er drie dagen per week sta voelt het als de meest vertrouwde plek. Sinds kort hebben we ook een heus DONS-lokaal dus het wordt er steeds fijner!
Daarnaast werk ik een dag in de week op DONS 2, deze school is een stuk kleiner en heeft weer een hele andere sfeer. Super leuk hieraan is dat je veel sneller een bekend gezicht bent en je de kinderen ook echt allemaal, stuk voor stuk, leert kennen.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Een gek verhaal, maar via en sollicitatie bij het Rijksmuseum. Ik solliciteerde daar voor een rondleider functie en drie keer raden wie dat ook deed.. Leontien!
We raakten aan de praat, dronken een kop koffie met elkaar en al gauw ging het over DONS. Leontien heeft een goed woordje voor me gedaan en tadaaa!
Bij deze: Nogmaals, Leontien bedankt!

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Het allerleukste aan DONS vind ik alles? Haha! In ieder geval de super leuke kinderen met wie ik mag werken, de fantastische en inspirerende collega’s en de vrijheid tijdens het werken.
Alle gekke dingen die ik ooit uit wilde proberen tijdens een activiteit hebben eindelijk een plekje gevonden: DONS! Je kan de leukste, gekste dingen doen tijdens een activiteit. Waar vind je dit nu nog meer? Zo ben ik op het moment bezig met het DONS-lab op de Scholekster waar we allemaal gekke proefjes uitvoeren en zelf bedenken. Hoe leuk is dat!

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Ik denk het moment waarop juf Suzie en ik besloten een activiteit te doen die om muziek draaide terwijl we zelf allebei niks van muziek weten. We zwaaiden met sambaballen , klingelde met triangels en zongen er vol op los. Of het ergens naar klonk? Laat dat maar even achterwegen.
Daarnaast heb ik ook erg genoten van mijn optreden op de BMS tijdens de zomer als rijke tante die opzoek was naar haar diamant. Ze leek zielig, maar oh oh oh ze was in en in slecht.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Ik weet niet of ik “Limonade” nou perse het mooiste vind, maar het is wel het liedje wat ik NOOIT meer uit mijn hoofd krijg. Daarnaast was dit het lied wat de kinderen van de Notenkraker als aller eerste uit hun hoofd kende. Ik kreeg dus meerdere keren per week een serenade van de groepen groen en geel, iets wat ik nooit meer ga vergeten.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Naast DONS ben ik vaak te vinden in mijn atelier. Samen met mijn vriend vorm ik een kunstenaars duo onder de noemer: NIJVELD&VANAANHOLT. Samen maken we vaak films en installaties, laatst hebben we ook visuals gemaakt voor ADE met een overhead projector dit was te gek!
Daarnaast werk ik als freelance kunstdocent en geef ik workshops en rondleidingen in musea.

Lees ook de interviews met Tim, Eva en Younes.