Zomervakantie

This page is also available in: English

Tijdens de Zomervakantie verzorgt DONS een aangepast programma met elke week een nieuw thema. We verblijven op de scholen waar we gestationeerd zijn met DONS, maar toveren de school om tot een zomerparadijs. We halen de DONS band en een theatershow naar de locaties en werken met uitdagende spelmaterialen. Met de oudere kinderen (7+) doen we elke week een uitstap naar een heerlijke buitenlocatie, zoals een tof scoutinggebouw, een mooi natuurcentrum of een sportcomplex midden in een natuur- en recreatiegebied. We laten de grote stad achter ons en gaan voor frisse buitenlucht en buitenactiviteiten.

Kinderen die voor het eerst op de DONS-zomerlocatie komen, krijgen een rondleiding op het terrein. Daarbij vertelt een DONS- docent de regels voor binnen en buiten. Ook delen we mee wat de groepsindeling zal zijn en welke activiteiten we die dag in petto hebben!

Door de ruime personeelsplanning is er veel toezicht. Ons team wordt bijgeschoold met EHBO, waarbij we extra aandacht besteden aan ‘zomer-EHBO-vaardigheden’, zoals insectenbeten. Er is altijd een extra persoon van het DONS-team als achterwacht beschikbaar, in geval van nood. Ook brengen we op de buitenlocaties van tevoren risico’s in kaart en breiden zo nodig de werkafspraken uit.

Meer informatie over de Zomervakantie is te vinden in het Pedagogisch Didactisch Beleidsplan. Ook worden ouders van tevoren ingelicht via een Nieuwsbrief Zomervakantie en een Zomer-Info-stand op de eigen locatie.  Voor meer informatie over de werkwijze gedurende de zomer, wordt er ieder jaar een Zomer Draaiboek gemaakt, welke is op te vragen via het DONS-kantoor.

Alle DONS-kinderen krijgen een Zomer Handboek mee, met daarin belangrijke informatie die ze nodig hebben om zich voor te bereiden op de Zomer van DONS.

Nieuwsbrief Zomervakantie 2021 DONS 1
Nieuwsbrief Zomervakantie 2021 DONS 2
Nieuwsbrief Zomervakantie 2021 DONS 3
Nieuwsbrief Zomervakantie 2021 DONS 4
Nieuwsbrief Zomervakantie 2021 DONS 5
Nieuwsbrief Zomervakantie 2021 DONS 6

Zie hier het Zomer Handboek 2021.