Zomervakantie

This page is also available in: English

Tijdens de Zomervakantie verzorgt DONS een aangepast programma met elke twee weken een nieuw thema. Met de jongere kinderen (4 t/m 6 jaar) verblijven we op de scholen waar we gestationeerd zijn met DONS, maar toveren de school om tot een zomerparadijs. Met de oudere kinderen (7+) maken we op maandagen, dinsdagen en donderdagen een uitstap naar een heerlijke buitenlocatie. We laten de grote stad achter ons en gaan voor frisse buitenlucht en buitenactiviteiten!

De kinderen van DONS BMS verblijven in week 1, 2 en 6 op de eigen locatie. In week 3 t/m 5 gaan we naar Scouting Vasanta. Kinderen worden door ouders/ verzorgers gebracht en gehaald.

Kinderen die voor het eerst op de DONS-zomerlocatie komen, krijgen een rondleiding op het terrein. Daarbij vertelt een DONS- docent de regels voor binnen en buiten. Ook delen we mee hoe de groepsindeling eruit ziet en welke activiteiten we die dag in petto hebben!

Ons team wordt bijgeschoold met EHBO, waarbij we extra aandacht besteden aan ‘zomer-EHBO-vaardigheden’, zoals insectenbeten. Er is altijd een extra persoon van het DONS-team als achterwacht beschikbaar, in geval van nood. Ook brengen we op de buitenlocaties van tevoren risico’s in kaart en breiden zo nodig de werkafspraken uit.

Meer informatie over de Zomervakantie is te vinden in het Pedagogisch Didactisch Beleidsplan. Ook worden ouders van tevoren ingelicht via een Nieuwsbrief Zomervakantie. Voor meer informatie over de werkwijze gedurende de zomer, wordt er ieder jaar een Zomer Draaiboek gemaakt, welke op te vragen is via het DONS-kantoor.

Alle DONS-kinderen krijgen een Zomer Handboek mee, met daarin belangrijke informatie die ze nodig hebben om zich voor te bereiden op de Zomer van DONS. Zie hier het Zomer Handboek 2022 en het Zomerhandboek 2022 BMS.