Zomervakantie

This page is also available in: enEnglish

In de Grote Zomervakantie gaat DONS altijd op avontuur naar een heerlijke zomerlocatie. De allerkleinsten gaan naar een locatie dichtbij huis. De grotere kinderen laten de grote stad achter zich en gaan voor frisse buitenlucht en buitenactiviteiten. Alle kinderen kunnen gewoon alle dagen naar school gebracht worden en daar ook weer worden opgehaald. Bij lange afstanden zorgen wij voor professioneel busvervoer van school naar de zomerlocatie en terug.

Kinderen die voor het eerst op de DONS-zomerlocatie komen, krijgen een rondleiding op het terrein. Daarbij vertelt een DONS-docent de regels voor binnen en buiten. Ook delen we mee wat de groepsindeling zal zijn en welke activiteiten we die dag in petto hebben!
Tijdens de Zomervakantie werken we met themaweken. Je mag je contractdagen bundelen of ruilen binnen de zes weken van de vakantie. In plaats van elke dag, doen we ‘s zomers een keer per week op donderdag een Grote Weeksluiting op de zomerlocatie om 15:30 uur. Ouders zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken!

Door de ruime personeelsplanning is er veel toezicht. Ons team wordt bijgeschoold met EHBO, waarbij we extra aandacht besteden aan ‘zomer-EHBO-vaardigheden’, zoals insectenbeten. Er is altijd een extra persoon van het DONS-team als achterwacht beschikbaar, in geval van nood. Ook brengen we op de buitenlocaties van tevoren risico’s in kaart en breiden zo nodig de werkafspraken uit.

Tijdens de zomervakantie worden dezelfde kleurgroepen van DONS 1, 2, 3, 4 en 6 samengevoegd op de zomerlocatie, dus Groen bij Groen, Geel bij Geel etc. Als er meer dan 20 kinderen van dezelfde kleur aanwezig zijn, zullen we subgroepen vormen.

Meer informatie over de Zomervakantie is te vinden in het Pedagogisch Didactisch Beleidsplan. Ook worden ouders van tevoren ingelicht via een Zomer Nieuwsbrief en een aan de zomervakantie gewijde ouderavond of Zomer-Info-stand.  Voor meer informatie over de werkwijze gedurende de zomer, wordt er ieder jaar een Zomer Draaiboek gemaakt, welke is op te vragen via het DONS-kantoor.

Alle DONS-kinderen krijgen een Zomer Handboek mee, met daarin belangrijke informatie die ze nodig hebben om zich voor te bereiden op de Zomer van DONS.

Nieuwsbrief Zomervakantie 2019 (DONS 1 t/m 4 & 6)
Nieuwsbrief Zomervakantie 2019 (DONS 5)

DONS12346_ZomerHandboek2019
DONS5 ZomerHandboek2019

Zomer Plattengrond DONS12346 Olympia en Twiske

Zomer Plattengrond DONS 5

Summer guide in English