Interview met een DONS-docent: Kayleigh

Waarom ben jij een echte DONS-er?
Dit vind ik best een lastige vraag. Ik denk dat een van de redenen dat ik een echte DONS-er ben is omdat ik naast mijn functie als docent ook een verzorgende kant heb. Ik hoop altijd dat de kinderen mij niet alleen zien als juf, maar ook een persoon waar ze veilig bij terecht kunnen als ze problemen hebben of advies nodig hebben. Ik den dat dat een belangrijk punt is binnen DONS. Je bent niet alleen juf of meester, je bent ook een verzorger, een persoon die ze kunnen vertrouwen, waarop ze kunnen bouwen en waarmee tot zekere hoogte een band mee kan worden gecreëerd.

Op welke DONS-locaties werk je en kan je er wat over vertellen?
Ik werk drie dagen in de week op de Dongeschool en een dag in de week op de Notenkraker. Twee gezellige scholen die op hun eigen manier uniek zijn. De Dongeschool geeft een gevoel van eenheid en samenkomst door de compactheid en het gedeelde speelplein van de school, waar alle jaren samen komen. De Notenkraker is een hele grote school die uitnodigt tot ontdekking en nieuwsgierigheid door de verschillende speelpleinen vol ontdekkingshoekjes en speelapparaten. Ik vind het superleuk om op deze twee locaties te mogen werken.

Hoe ben je bij DONS terecht gekomen?
Na mijn afstuderen zocht ik naar een baan binnen mijn vakgebied (educatie beeldend). Wat mij aantrok aan DONS als organisatie is de vrijheid, speelsheid en interdisciplinariteit die plaatsvindt. De mogelijkheid om mijzelf als educator verder te ontwikkelen na mijn studie in een omgeving waar er ruimte is voor uitproberen en ik veel ervaring op kan doen maakte DONS tot een aantrekkelijke werkomgeving voor mij.

Wat vind je het allerleukst bij DONS?
Het allerleukste aan DONS vind ik het werken met collega’s van verschillende disciplines, waardoor ik me verder kan ontwikkelen in niet alleen mijn eigen discipline. Het is heel leuk en fijn om af en toe totaal iets anders te doen en bijvoorbeeld te gaan dansen met leerlingen, een toneelstukje bedenken of gewoon lekker spelletjes doen. Op deze manier gaat het lesgeven nooit vervelen.

Wat was jouw laatste gekke DONS-actie?
Ik ben pas begonnen bij DONS, dus nog veel gekke DONS-acties heb ik nog niet kunnen uitvoeren. Echter een leuke laatste DONS-actie was het schminken van DONS-kinderen als hun eigen bedachte superheld.

Welk DONS-liedje vind je het mooist?
Ik ben bang dat ik nog niet alle DONS-liedjes ken. Ik vind het begin lied van de presentatie die gebaseerd is op het nummer ‘ we will rock you’ erg leuk. Ik hou namelijk van de muziek van Queen.

Wat doe je als je niet aan het DONS-en bent?
Als ik aan het niet DONS-en ben, dan ben ik bezig met het maken van eigen beeldend werk. Ik werk momenteel aan een webshop om mijn eigen werk te kunnen gaan verkopen op een professionele manier. Mijn werk is momenteel te vinden op Instagram onder de naam: “aurorae.art” voor de geïnteresseerden. Naast mijn werk lees ik graag, luister en speel ik muziek, speel ik fantasy storytelling games als ’the Witcher’ en kijk ik veel films en series. Ik ben eigenlijk gek op alles waar een verhaal in zit.

Lees ook de interviews met: Marit, Evelien, Talitha, Vera, Maris en Danique.