DONS 1, De Dongeschool

Openbare Basisschool de Donge
Dintelstraat 5-7, 1078 VN Amsterdam, 020 664 12 88
www.dongeschool.nl

DONS 1: 06 1900 60 35, info@donsopvang.nl
Oudercommissie: ocie1@donsopvang.nl , LRK : 141798828

Openingstijden

Op woensdag is DONS 1 open van 13:00 uur tot 18:30 uur.
Op studie- en vakantiedagen is DONS 1 open van 8:00 uur tot 18:30 uur.
Op reguliere opvangdagen is DONS 1 open van 15:00 uur tot 18:30 uur.
Op officieel erkende feestdagen is DONS 1 gesloten.Over DONS 1, De Dongeschool

DONS begon in 2009 op de Dongeschool als een actieve opvangorganisatie met theater en onderwijs als speerpunten, met twee gedreven en enthousiaste oprichters met idealistische ideeën en wilde plannen èn een handvol kinderen. Sindsdien is er veel veranderd.
DONS maakte meerdere groeispurten door, heeft op de bres gestaan om haar concept te verdedigen en te bewaken en heeft gevochten voor een vruchtbare samenwerking met de Dongeschool, het schoolbestuur Openbaar Onderwijs aan de Amstel en Stadsdeel Amsterdam Zuid.
We weerlegden algauw de focus van toneel naar ook andere creatieve vakgebieden en stelden gediplomeerde beroepskrachten aan met disciplines als beeldende vorming, muziek, gymnastiek en dans. Er volgden meerdere  locaties in en om Amsterdam en natuurlijk een eigen DONS-kantoor.

DONS vangt enkel de kinderen op van de basisschool waar DONS Opvang gestationeerd is. De Dongeschool telt zo’n 430 kinderen. We vangen per week iets minder dan de helft van deze kinderen op. We maken gebruik van de ruimtes binnen de school, zoals de speelzaal, de grote gymzaal en leslokalen. Het Krekellokaal wordt iedere dag omgetoverd tot honk voor de oudsten, de kinderen van groep Goud. Hier kunnen ze muziek luisteren, huiswerk maken of spelletjes doen. Naast Buitenschoolse Opvang verzorgt DONS op de Dongeschool ook Lessen Onder Schooltijd. Zo zorgen we ieder jaar voor prachtige klassenpodia en spetterende flashmobs, doen we mee met de keuzecursus en geven we muzieklessen, dramalessen en lessen in beeldende vorming..Oudercommissie

De oudercommissie van DONS 1 bestaat uit:

Anneloes van der Woude (voorzitter), moeder van Laurien en Eppo
Martijn Steinebach, vader van Fien en Toon
Coosje Tuijn, moeder van Chloë en Niobe
Joost Visser, vader van Sare en Pepijn
Bekijk ook het affiche van de OCIE 1
Oproep nieuwe leden Oudercommissie DONS 1Locatiemanager Locatiemanager DONS 1, De Dongeschool

De locatiemanager op DONS 1 is Marjolijne Fongers. Ze is afgestudeerd aan de Pabo en stond een aantal jaren voor de klas.
Ze is er bij DONS bijna vanaf het prille begin bij. Naast haar werkzaamheden als locatiemanager, maakt ze deel uit van de DONS Directie.
Zo is ze in de ochtend op het DONS Kantoor te vinden en legt ze ‘s middags de koppeling met de vloer.
Het Kernteam van DONS 1 bestaat uit: Marjolijne, Jelle (assistent locatiemanager), Joska, Carlijn, Nilay en Eva.

Kernteam

Jelle

Schrijf je nu in bij DONS 1, De Dongeschool