Zomervakantie

This page is also available in: enEnglish

In de Grote Zomervakantie gaat DONS altijd op avontuur naar een heerlijke zomerlocatie. De allerkleinsten gaan naar een locatie dichtbij huis. De grotere kinderen laten de grote stad achter zich en gaan voor frisse buitenlucht en buitenactiviteiten. Alle kinderen kunnen gewoon alle dagen naar school gebracht worden en daar ook weer worden opgehaald. Bij lange afstanden zorgen wij voor professioneel busvervoer van school naar de zomerlocatie en terug.

Kinderen die voor het eerst op de DONS-zomerlocatie komen, krijgen een rondleiding op het terrein. Daarbij vertelt een DONS-docent de regels voor binnen en buiten. Ook delen we mee wat de groepsindeling zal zijn en welke activiteiten we die dag in petto hebben!
Tijdens de Zomervakantie werken we met themaweken. Je mag je contractdagen bundelen of ruilen binnen de zes weken van de vakantie. In plaats van elke dag, doen we ‘s zomers een keer per week op donderdag een Grote Weeksluiting op de zomerlocatie om 15:30 uur. Ouders zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken!

Door de ruime personeelsplanning is er veel toezicht. Ons team wordt bijgeschoold met EHBO, waarbij we extra aandacht besteden aan ‘zomer-EHBO-vaardigheden’, zoals insectenbeten. Er is altijd een extra persoon van het DONS-team als achterwacht beschikbaar en een auto op de locatie aanwezig, in geval van nood. Ook doen we op de buitenlocaties van tevoren een risico-inventarisatie en evaluatie.

Tijdens de zomervakantie worden dezelfde kleurgroepen van DONS 1, 2, 3 en 4 samengevoegd op de zomerlocatie, dus Groen bij Groen, Geel bij Geel etc. Als er meer dan 20 kinderen van dezelfde kleur aanwezig zijn, zullen we subgroepen vormen.

Meer informatie over de Zomervakantie is te vinden in het Pedagogisch Didactisch Beleidsplan. Ook worden ouders van tevoren ingelicht via een Zomer Nieuwsbrief en een aan de Zomervakantie gewijde ouderavond of Zomer-Info-stand. Voor meer informatie over de werkwijze gedurende de zomer, wordt er ieder jaar een Zomerdraaiboek gemaakt, welke is op te vragen via het DONS-kantoor.

Alle DONS-kinderen hebben het Zomer Handboek 2018 (DONS 1 t/m 4) en/of het Zomer Handboek (DONS 5) meegekregen, met daarin belangrijke informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op de Zomer van DONS.

Nieuwsbrieven 2018
Nieuwsbrief Zomervakantie 2018 (DONS 1 t/m 4)
Nieuwsbrief Zomervakantie 2018 (DONS 5)

Herinnering vakantieplannen doorgeven